Baile Tusnad

Mai 5, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Ne-am intors cu totii din vacanta de 01 Mai. Desi initial aveam de gand sa ajung pe litoral, acum ma bucur ca nu ne-am indreptat in directia respectiva. Am auzit ca … a plouat mult pe la mare… au fost chiar inundatii. Nasol …

Baile Tusnad, Lacul CiucasEh, eu am fost la Baile Tusnad, si nu regret deloc asta. Chiar daca vremea nu a fost cea mai prietenoasa, in final, per total, a fost foarte bine. Zona merita vazuta, in special daca sunteti in cautarea unei oaze de liniste si aer curat.

Preturile sunt accesibile, oamenii primitori, mancarea este buna, peisajul este de poveste … cam tot ce si-ar dori un turist.

Lacul Ciucas, Baile TusnadDesi zona este mai saraca din punct de vedere economic, ceea ce m-a impresionat in mod placut a fost curatenia si bunul simt al oamenilor. Soselele nu sunt de cea mai buna calitate, dar cel putin nu au gropi, asa cum ne-am cam obijnuit … p’aci pe langa capitala. Gunoaie nu sunt… ca si cum… in zona Covasna – Harghita nu ar fuma nimeni sau nu ar exista pungi si ambalaje.

Baile TusnadTotusi, pentru faptul ca majoritatea locuitorilor din zona vorbesc maghiara, sunt momente in care ai impresia ca nu te mai afli in Romania. Indicatoarele rutiere, cat si cele mai multe bannere informative sunt scrise  (cel putin) in Maghiara si Romana. (observati va rog ordinea). Pe alocuri, acest aspect m-a deranjat. Exista si o oarecare ciuda a maghiarilor din zona, fata de romani, pe care nu am reusit sa o inteleg.

Adauga un comentariu