Cadouri deosebite, lucrate manual.

Ianuarie 16, 2011 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Lebada Origami  Anul acesta am primit de Craciun un cadou inedit. Dintre toate cadourile primite, cel care s-a facut remarcat cel mai mult, si care cu siguranta ne-a impresionat a fost o Lebada efectuata din hartie utilizand tehnica Origami 3D, primita de la prietenii nostri.

Am fost impresionat cand am aflat ce volum de munca si rabdare sunt necesare pentu a creea un asemenea model. Din cate am inteles, necesarul de timp pentru a modela o lebada ca in imagini, de dimensiuni nu foarte mari, depaseste lejer 4 ore. Am aflat ca se pot lucra tot felul de modele utilizand origami 3D, fiecare cu nivelul sau de dificultate. De exemplu, modelul din imagine are peste 300 de piese origami (un fel de triunghiuri mici realizate din hartie impaturita).  De asemeni, un aspect important ce influenteaza rezultatul final este dat de calitatea hartiei, culoarea sa si modul in care sunt combinate aceste culori.

Pentru ca mi-a placut ideea pusa in practica, si pentru ca in general sunt atras de tot ceea ce inseamna modele lucrate manual, m-am hotarat sa promovez aceasta initiativa. Astfel, am creeat pagina Cadouri Hand-Made (vezi meniul de sus), unde ma angajez ca pe masura ce vor aparea modele noi, sa le public.

P.S.: O parte din modelele din pagina Cadouri Hand-Made, sunt de vanzare pe site-ul autorului, asa ca va invit sa-l vizitati si sa cereti mai multe detalii.  Puteti si voi promova asemenea initiative.

1 comentariu

  1. serbanos says:

    Si eu fac Origami si Quiling
    E o chestie frumoasa, t-e relaxeaza dar iti oboseste ochii in timp. Pacat ca lumea nu intelege ca pretul unei astfel de creatii este egal cu munca, rabdare, indemanare.

Adauga un comentariu