Arhiva lunii Martie, 2008

Nisipurile de Aur, Bulgaria. Prezentare.

Martie 31, 2008

VacantaAsa cum spuneam intr-un post anterior, vine Pastele si 1 Mai, si mi-as dori o scurta vacanta de recreere. Unde? Undeva pe un seslong, sub razele soarelui, in adierea brizei marii. Si … unde sa se intample aceste lucruri? Acolo unde ne incurajeaza Hotelierii de pe Litoralul Romanesc, adica … in Bulgaria. De ce ? Pentru ca raportul calitate/pret este net superior ofertelor din tara noastra.Totusi, daca anul acesta se prevede o crestere a numarului turistilor pe Litoralul Bulgaresc, ma tem ca situatia va fi ceva mai inghesuita decat anul trecut.

Cum a fost anul trecut ?
» Detalii: Nisipurile de Aur, Bulgaria. Prezentare.

George Pruteanu. Adevarata Pierdere

Martie 28, 2008

George PruteanuImi vine greu sa cred ceea ce aud. George Pruteanu a parasit aceasta lume. Nu mai este printre noi. Cauzele in acest moment sunt incerte. S-a stins instantaneu. La cei 61 de ani ai sai, a plecat inca in putere. Mai avea mutle de spus. Multe proiecte in desfasurare. Politice, sociale, lingvistice.
E greu de acceptat.

Am simtit un nod puternic in gat, iar ochii mi s-au inecat in lacrimi in momentul in care am aflat vestea. Nu se poate. E ireal. Era un om plin de viata. Privesc acum imaginile la televizor, si realizez inca o data ca societatea romaneasca nu stie sa isi aprecieze adevaratele valori. » Detalii: George Pruteanu. Adevarata Pierdere

A nins.

Martie 26, 2008

Zapada in MartieDesi Primavara si-a intrat in rol de ceva timp, uite ca Iarna nu a plecat definitiv. Ieri au fost ploi si ninsori in toata tara, in special in regiunile de deal si de munte. In timpul zilei a fost soare, nu ma asteptam ca in decursul noptii sa ninga in Ploiesti. Temperatura nu mi s-a parut intr-atat de scazuta incat sa faciliteze formarea fulgilor de zapada. Azinoapte pe la 1 priveam pe geam cum ploua. Dimineata, am gasit zapada pe masina.

M-am mirat.

Meteorologii spun ca vremea este normala pentru aceasta perioada a anului. Desi nu ma asteptam sa ninga, nu mi se pare totusi vreun “derapaj” al naturii. E primavara. Vremea e schimbatoare.

Nisipurile de Aur, Bulgaria. 5 Ore.

Martie 25, 2008

Vacanta ... relaxare     Se apropie 1 Mai, si ma gandesc ca mi-ar prinde bine o mini vacanta. In acest scop am analizat rapid ofertele agentiilor de turism pentru perioada Paste – 1 Mai 2008. M-ar interesa ceva pe Litoral… aproape de razele soarelui, ca sa ma dezmorteasca dupa o iarna destul de friguroasa. Vreau sa lenevesc cateva zile … cu gagica si coktailul langa … Chiar as vrea ca in acest tablou sa nu apara vreun Laptop / PDA … Vreau sa uit pentru cateva zile de ele.

La ce concluzie am ajuns ?

» Detalii: Nisipurile de Aur, Bulgaria. 5 Ore.

Tesut muscular artificial, regenerabil

Martie 24, 2008

muschiO echipa de cercetatori de la UCLA (University of California, Los Angeles) au reusit sa fructifice doua idei trasnite rezultand un produs fabulos : un tesut muscular artificial care se autoregenereaza si in acelasi timp produce electricitate. Practic, fiecare miscare efectuata de acest tesut (contractie/regresie) genereaza un curent de mica intensitate, care poate fi stocat intr-un acumulator, sau poate fi utilizat pentru o urmatoare contractie/regresie.

» Detalii: Tesut muscular artificial, regenerabil

Leapsa-quiz

Martie 21, 2008

Am primit o leapsa de la Zorin in urma cu ceva timp. Raspund acum … 

1. Din ce motive ai acceptat aceasta leapsa? – Pentru ca … imi place sa interactionez cu alti bloggeri. Pacat ca nu am timp pentru asta :(.

2. De cand esti in blogosfera? – De … vreo … 3-4ani, sub diverse forme.

3. Cum ai ajuns sa-ti faci blog? – Uite de ce mi-am facut blog.

4. Care e primul blog pe care ai intrat? –  Hmm… foarte complicat, deoarece a fost cu mult timp in urma. Cu siguranta a fost ceva gen … engadget.

5. Enumera trei lucruri pe care le consideri importante ca sa reusesti. – Originalitate, … inventivitate si … respect. Asta cred eu. Nu e obligatoriu ca asta sa fie cheia succesului.

6. Cel mai citit blog de catre tine: Lifehacker

7. Alte bloguri pe care le mai citesti: Sunt multe … Google Reader

8. Care platforma de bloguri o consideri mai buna? – WordPress. Punct.

9. Este important traficul pentru tine? – E o masura a calitatii.

10. Sunt importanti banii pe care i-ai castiga din reclame? – Din reclamele de pe blog ? Care reclame ?

11.Consideri vital sa ai un domeniu? Foarte important. Primordial.

12. Parola cu care te loghezi la blog: elodia-traieste

I’ll be back soon. 😉