Arhiva lunii Aprilie, 2010

Software Licentiat vs Free vs Piratat

Aprilie 30, 2010

Am initiat o discutie aici, care a continuat cu asta, si doresc sa dezvolt un pic.

Sunt adeptul soft-ului licentiat. Este normal (si legal asa). Totusi, cunosc multe persoane care spun ca soft-ul este scump, si nu-si permit sa cumpere licenta. » Detalii: Software Licentiat vs Free vs Piratat

Vreau sa ies cu bicicleta

Aprilie 30, 2010

Pana pe la vreo 20 de ani am fost foarte activ in acest domeniu. Pana cand mi-am luat masina si-am deschis firma. Lipsa de timp si-a spus cuvantul. Am renuntat complet la bicicleta.

Anul trecut, prin Septembrie-Octombrie m-a luat dorul de a ma plimba cu bicicleta. Astfel, mi-am achizitionat una. Nu foarte pretentioasa dar nici foarte simpla. O bicicleta potrivita pentru a-mi potoli cheful, cat si a-mi readuce in normalitate conditia fizica. » Detalii: Vreau sa ies cu bicicleta

Cum sa iti sincronizezi fisierele intre mai multe calculatoare

Aprilie 29, 2010

Sunt una dintr-acele persoane care lucreaza in mod frecvent cu mai multe calculatoare in alcelasi timp. Un laptop de la munca, un desktop de acasa (pt. gaming), un laptop la birou, pe care-l folosesc sa lucrez la proiectele personale, si inca un laptop mai vechi, pe care-l folosesc in special seara, in pat, pentru browsing si filme.  Ah, si … folosesc sisteme de operare diferite: XP, Vista si  Ubuntu. Stiu ca sunt multe, si stiu ca as fi putut face aceeasi treaba cu mult mai putine echipamente, dar, daca in decursul timpului s-au strans, sunt mai mult decat incantat sa le folosesc. Prefer aceasta varianta din comoditate. Mi-e lene sa tot scot din priza/strang cabluri/conectez monitoare de fiecare data cand ma deplasez dintr-un loc in altul. » Detalii: Cum sa iti sincronizezi fisierele intre mai multe calculatoare

UPC si nevoia de clienti

Aprilie 28, 2010

Ma gandesc ca acum,pe vreme de criza financiara, orice firma ce doreste sa fie afectata cat mai putin, ar trebui sa se gandeasca cum sa-si mareasca incasarile si sa maximizeze profitul.

Se pare ca nu toate.

Am fost zilele trecute la UPC, cu gandul de a micsora un abonament de internet. Practic l-as putea anula complet, deoarece il folosesc foarte rar. Nu-l inchid. Vreau doar sa trec de la abonamentul maxim, la cel minim.

I-am spus doamnei de la ghiseu ca vreau sa-mi schimb abonamentul de internet. Aceasta mi-a spus ca se poate doar daca imi reinoiesc contractul cu ei pentru inca un an de zile. Pentru ca nu cunosc in acest moment care va fi in viitor destinatia imobilului unde este activ abonamentul pe care doresc sa-l schimb, si pentru ca nu-s hotarat sa folosesc serviciile UPC inca un an de zile la acea adresa (astept RDS), nu vreau sa reinoiesc contractul pentru inca un an de zile.

In cazul intreruperii unui contract inainte de termen, UPC percepe o taxa de 200ron PENTRU FIECARE SERVICIU INTRERUPT. Daca vrei sa renunti doar la TV, nu poti. Trebuie sa renunti la toate cele 3 servicii. Adica, TV=200ron, Telefon=200ron, Internet=200ron, in total 600ron.

I-am spus doamnei de la ghiseu ca nu doresc reinoire, si mai mult, am solicitat oprirea completa a serviciilor, si rezilierea contractului.

Graba, neatentie sau necunoastere ?

Aprilie 27, 2010

De cateva saptamani am inceput sa urmaresc activitatea unor bloggeri din Ploiesti. Asta pentru ca sunt curios in ce directie se indreapta “blogosfera” Ploiesteana, si, nu in ultimul rand, pentru ca mi-am propus sa “readuc la viata” acest blog.

Astfel, ma bucur ca am descoperit blog-uri precum Ploiestiul.ro, dar, ma ingrijorez cand descopar blog-uri interesante, cu articole utile, dar scrise cu multe greseli.

Exemplu :

…si toata lumea se uita la mine ca la nebunii cand vorbeam de ea…

…iar alta ca plua cu banii de aur.

Lafel si nota de subsol al ploii cu bani de aur era relatat un caz cand o tornada a dezgropat ceva antrefacte vechi printre care si bani de aur si bineintels ca acestia au casut undeva intr-un orasel.

Deci pe scurt toate povestile sf din prima parte aveau un sumbure de adevar intr-o intamplare intamplata undeva intr-un orasel de pe Terra.Toate aceste greseli sunt dintr-un singur articol, mic (mai putin de-o pagina), compus din 263 de cuvinte.

Si-acum ma intreb eu : Unde naiba se indreapta limba romana ? Nu am pretentia ca sunt un foarte bun vorbitor al limbii romane. Exista o foarte mica probabilitate ca si pe blogul meu sa apara cateva greseli de scriere ( nu greseli gramaticale ! ), si-atunci nu vreau sa acuz pe nimeni, ci doar ma ingrijorez cand aflu ca persoana citata mai sus a fost 1 an de zile profesor la un liceu, si inca un an de zile asistent la facultate.

Nu-i asa ca trebuie sa acordam mai multa atentie modului in care ne exprimam, scriem sau vorbim?

Vremea asta si cheful de munca

Aprilie 20, 2010

Urata vreme. M-am trezit de dimineata mai obosit decat am adormit. Si-asta sunt  convins ca din cauza vremii.

Mai grav e ca nu am nici un chef de munca. Si-am multe proiecte care asteapta sa fie rezolvate. Dar ce sa fac … daca nu e nici un fel de chef de munca ?

Pregatesc cafeaua, doar-doar reusesc sa ma revitalizez un pic. Parca-mi pica ochii in gura.

Iar vremea asta ma imbie la somn.

Ce-as putea sa fac ?

Tu cum ai proceda ?

Aprilie 16, 2010

Sa zicem ca te intorci acasa pe la ora 1 noaptea, obosit dupa o zi de munca. Chiar inainte sa intri in bloc, dai de doi cocalari, unul cazut pe spate, intr-un tufis, cu ochii larg deschisi, privind in gol, celalalt tragandu-l de haine, si rugandu-l cu glasul tremurat sa se ridice.

Cum procedezi ?
Dar daca cei doi ar fi fost un batran si o batranica ?
Dar daca cei doi ar fi fost doi aurolaci?
Dar daca cei doi ar fi fost ceva cunostinte?

Ai fi procedat la fel in toate cazurile de mai sus?

Posted by Wordmobi