Arhiva lunii Mai, 2010

(Dez)Avantajul de a fi Roman !

Mai 20, 2010

Am trecut printr-o intamplare zilele trecute, care m-a facut sa-mi reamintesc ca sunt roman, si ca pentru asta sunt obligat sa inchid ochii de fiecare data cand sunt tratat “special”.

De vreo 4-5 ani de zile, platesc lunar pentru unul din site-urile proprietate personala, un server dedicat la o firma din USA. Luna de luna, in toata aceasta perioada, am platit automat, folosind acelasi card (reemis intre timp). Niciodata nu au fost probleme cu plata.

» Detalii: (Dez)Avantajul de a fi Roman !

Jesus Saves

Mai 17, 2010

Cat de importanta este o politica sanatoasa de Backup ?

Multi ar spune ca folosirea mai multor HDD-uri in RAID ar asigura o protectie rezonabila. Altii ar spune ca ar fi necesar, pe langa RAID, ar fi util si un back-up automat (zilnic) al bazei de date. Specialistii ar spune ca ar fi util si un mirroring la baza de date. Iar, cei care au trecut de mai multe ori prin situatia pierderii unor informatii critice, ar spune ca s-ar impune si o solutie de back-up(imagine) online pe un server dedicat (fie local, fie in intranet).

Cumuland toate masurile de mai sus, aproape oricine ar putea spune ca politica de back-up este foarte sanatoasa, si, astfel, ar fi acoperit aproape orice posibil dezastru.

Realitatea mi-a demonstrat zilele trecute, ca, daca se aliniaza astrele, nimic nu e imposibil. Astfel, toate masurile de mai sus se dovedesc a fi inutile daca controllerul RAID al serverului se defecteaza, bineinteles, intr-un mod … ciudat.

Asa ca… Jesus Saves !