Arhiva lunii Iulie, 2010

Istoricul online al inundatiilor in Romania

Iulie 23, 2010


Cam asta zice Google.

Ce concluzii se pot trage ? Inundatiile din 2005 au avut un impact mai mare decat cele din 2008 sau cele din 2010, iar in 2006 si 2007 inundatiile nu au fost “destul” de mediatizate. Sa inteleg ca 2009 a fost an secetos ?

In 2008 si 2010 despre inundatii s-a scris aproxmiativ la fel de multe articole in media, dar, in 2010 (probabil si datorita cresterii numarului de utilizatori de internet) romanii au dovedit o neovie mai mare de informare in online, privind acest subiect (a crescut semnificativ numarul de cautari).

Cam asta ar fi repartitia cautarilor pe regiuni (in ultimii 5 ani), din care s-ar putea deduce interesul acordat :

Zalau, Suceava, Barlad, Bacau, Bistrita, Braila, Galati, Pitesti, Craiova, Iasi.
Bucuresti-ul nu intra in grafic, desi este evident ca are cel mai mare numar de utilizatori de internet.

Moarte Comunistilor !

Iulie 21, 2010

Vreau sa ma debransez de la Dalkia. Asta pentru ca vreau sa imi asigur singur microclimatul corespunzator, indiferent de conditiile meteo, ci doar dupa bunul meu plac.

Nu vreau sa hotarasca altii pentru mine cand va incepe livrarea caldurii, si nici nu vreau sa platesc sume colosale pentru niste servicii … cel putin discutabile.

Astfel, beneficiind de o splendoare de separatie de gaze cu foc special pentru Centrala Termica, si de un proiect de montare a acesteia, am hotarat sa-mi iau inima in dinti si sa fac primul pas: Debransarea de la Sistemul Centralizat de Termoficare al Dalkia Termo Prahova. » Detalii: Moarte Comunistilor !

In curand taxa pe orice, deocamdata a 4a taxa de autostrada

Iulie 8, 2010

Evident, ca le-a (ne-a) ajuns cutitul la os. Incepem sa taxam orice. In curand se va taxa mersul pe jos, sau poate chiar accesul la spatiul verde.

Domnul Berceanu, are o idee nastrusnica … si-anume introducerea unei taxe de 3-4 euro pentru fiecare 100Km parcursa pe Autostrada.

Ia sa ne gandim de cate ori platim noi taxa asta de drum :

1. Rovigneta

2. Taxa de drum din combustibil

3. Taxa de pod Fetesti/Cernavoda

4. Noua taxa propusa de Berceanu

Asta ca sa nu mai pun la socoteala taxa de inmatriculare si impozitul anual pe autoturism.

Noroc ca avem putine autostrazi, si foarte putini kilometri de parcurs pe acestea.

PS.: Dupa ce scaderea pensiilor (cu 15% parca) a fost declarata neconstitutionala, urmeaza impozitarea acestora cu 16%. Nu-i asa ca viata-i frumoasa?

Cu masina prin Romania

Iulie 6, 2010

In ultimele 3 saptamani am condus aproape 4000km pe teritoriul Romaniei, fapt ce mi-a oferit ocazia sa trag urmatoarele concluzii :

 • soselele din Romania nu sunt chiar atat de jalnice cum se plang multi.  Asta daca se accepta sa ma refer doar la Drumurile Europene, sau, in special orice artera de trafic importanta. Stiu, sunt multe (chiar si dintre acestea) pe care mai intalnesti din cand in cand cate o groapa, dar, in principiu sunt ok.
 • Autostrada A1 – Pitesti Bucuresti e intr-o stare jalnica. Nu-i poti spune Autostrada. I-as putea spune cel mult Drum Express. Dar nici asta nu ar fi corect. Gardurile laterale lipsesc aproape cu desavarsire, motiv pentru care e destul de greu sa nu te intalnesti cu vreun obstacol viu (caine, pisica, cal, vaca … sau ce mai creste pe langa casa omului).
 • Autostrada A2  e ok.
 • soferii de TIR circula cu 70-80 in localitate si 90-100 in afara localitatii, indiferent de limita legala.
 • Daca ai obiceiul sa respecti limita legala de viteza, atunci nu depasi un TIR in afara localitatii, cu mai putin de 5km de intrarea in localitate, pentru ca te va ajunge din urma cand tu vei incetini. Si …
 • soferii de TIR franeaza cu ezitare… sau chiar deloc.
 • soferii de TIR se plictisesc in trafic, si-atunci fac glume pe seama celorlalti participanti la trafic. De cele mai multe ori, sunt glume de autobaza.
 • Benzinariile PetromV se vor transforma in scurt timp in OMV.
 • Benzina e din ce in ce mai scumpa.
 • din ce in ce mai multi soferi respecta limita legala de viteza
 • din ce in ce mai multi soferi sunt inconstienti, si vor muri de tineri.

Unde sa-mi petrec concediul vara aceasta

Iulie 5, 2010

Ma tot gandesc de cateva saptamani unde sa-mi petrec concediul vara aceasta. Vreau undeva la mare.

Am analizat tot felul de oferte, si-am ajuns la concluzia ca un concediu pe litoralul romanesc ma costa cel putin la fel de mult (daca nu chiar mai mult) decat unul afara, optand pentru aceleasi conditii de cazare.  Acum, toata lumea stie ca serviciile din turismul romanesc sunt mult in urma serviciilor oferite de hotelurile din alte tari, si-astfel, optiunea de a pleca din tara imi surade din nou si anul acesta.  Totusi, n-am nici chef de drum prea lung.

Nu am pretentii foarte mari pentru cazare, dar vreau sa fie Hotel (nu pensiune, nu vila, nu gazda, etc.), si sa fie dotat obligatoriu cu Aer Conditionat, si sa aiba parcare proprie (pentru ca nu vreau sa raman iarasi fara masina).

Ah, iar locatia sa fie interesanta, ca sa nu ma plictisesc prea repede.

Ma poate ajuta cineva cu vreo sugestie ?