Arhiva lunii Noiembrie, 2010

Probleme tastatura laptop Fujitsu Siemens

Noiembrie 30, 2010

De vreo cateva zile am cateva probleme ciudate cu tastatura la laptopul Fujitsu Siemens. Mai precis, nu mai functioneaza tastele SHIFT (ambele), iar din cand in cand nici tastele ALT (ambele). Cand spun din cand in cand, vreau sa spun in 3 din 5 incercari consecutive.

Am eliminat oricare din cauzele urmatoare :

  • posibilitatea unei (sau mai multor taste) blocate
  • gunoaie / impuritati in tastatura (verificat, suflat, curatat)
  • lichide (tastatura aceasta nu a facut niciodata “baie”. Prima tastatura pe care a avut-o acest laptop la nici mai mult nici mai putin de 2 saptamani din momentul achizitionarii lui a suferit o baie (nedorita) cu Mountain Dew, ceea ce m-a determinat sa o inlocuiesc  cu una noua, originala. Cea de-a doua tastatura, adica aceasta care este montata acum a functionat perfect timp de 2 ani).
  • contact imperfect la mufa de conectare in interiorul laptop-ului (demontat, verificat, montat din nou)
  • virus / troian / keylogger (scanat cu antivirusi din TOP 5)
  • drivere (reinstalat drivere originale, cu care a functionat mult timp)

Mai am sa incerc cu o tastatura externa pe USB.

Are cineva idee ce sa-i mai fac ? Si daca n-are idee, atunci are cineva o tastatura de laptop Fujitsu Siemens Esprimo Mobile ?

S-a deschis Patinoarul Olimpia din Ploiesti

Noiembrie 30, 2010

Sambata trecuta, adica pe data de 27 Noiembrie 2010 a avut loc “ceremonia de deschidere” a Patinoarului Olimpia din Ploiesti.  Mi-a placut ideea de GoLive Party, desi nu am participat. Ma bucur ca exista initiative din ce in ce mai interesante, si-n acelasi timp salut orice incercare de promovare online.

Desi weekendul trecut nu am avut timp sa vizitez Patinoarul Olimpia, mi-a promis un prieten (fost jucator de hockey) ca-l vom testa curand. Sa-i spun ca nu sunt chiar atat de mult atras de patinat ? Eh, oricum, daca nu eu, cu siguranta sunt altii prin familie sau printre prieteni care de-abia asteapta. :)

Unde gasesc cel mai ieftin RCA?

Noiembrie 4, 2010

Stiati  ca odata cu schimbarea proprietarului unui autoturism (fie el chiar si o ruda de gradul 1), RCAul si CASCO nu mai sunt valabile ?

Well… eu nu stiam. Astfel am ajuns in situatia in care RCAul nu mai imi este valabil, si cum… “RCA-ul nu-i pentru mine, este pentru fraierul pe care-l lovesc” (citat din almanahul cocalarului roman), unde gasesc un RCA ieftin?