Arhiva lunii Mai, 2011

Automobilul Electric, o inventie din trecut

Mai 30, 2011

Multi dintre noi ar putea spune ca masinile electrice sunt o inventie a anilor ’90, ca o metoda alternativa de deplasare (ecologica si ieftina) fata de automobilele pe benzina sau motorina. Gandul ca petrolul este o resursa epuizabila i-a determinat pe cercetatori sa gaseasca metode alternative de locomotie, dintre care, automobilele electrice ar fi in acest moment cea mai viabila solutie.

nissan-leaf_0
Sursa Foto
Dar daca v-as spune ca automobilele electrice nu au fost inventate pentru a le inlocui pe cele pe benzina sau motorina, ci chiar invers? Daca v-as spune ca automobilele pe benzina/motorina au fost cele care le-au inlocuit pe cele electrice? Ati spune ca-s nebun. Nu-i asa, si va voi argumenta in randurile urmatoare.

» Detalii: Automobilul Electric, o inventie din trecut

Blackberry Curve 8520

Mai 30, 2011

Recent, am inlocuit PDA-ul cu Windows Mobile cu un BlackBerry, pentru ca simteam ca PDA-ul este depasit in relatia cu Microsoft Exchange, nefiind capabil sa se integreze asa cum mi-as fi dorit eu. In plus, nenumaratele resetari necesare pentru o functionare cat de cat decenta si-au spus cuvantul. Si, pentru ca principala functie a PDA-ului era integrarea cu Microsoft Exchange (incluzand aici email, agenda, contacte si task-uri), am ajuns la concluzia ca un Blacblerry ar fi foarte potrivit. Blackberry Curve 8520 s-a potrivit perfect pentru ceea ce aveam eu nevoie, urmand ca dupa o perioada de utilizare sa ajung la concluzia ca-mi ofera chiar mai mult decat m-asteptam.

blackberry_logo

» Detalii: Blackberry Curve 8520

Final pentru Windows Mobile

Mai 29, 2011

Saptamana aceasta am folosit (pentru ultima data, zic eu) un PDA cu Windows Mobile. In decursul timpului am folosit (zilnic) mai multe gadget-uri ce aveau Windows Mobile ca sistem de operare. Incepand de la Windows Mobile CE, urmand Windows Mobile 5, Windows Mobile 6, si in final Windows Mobile 6.5, de toate m-am bucurat. Intr-adevar, nu am folosit pana acum nici un smartphone cu Windows Mobile 7, dar  nu cred ca ma va atrage mai mult decat Android, sau … alte alternative.

windows-mobile-logo

» Detalii: Final pentru Windows Mobile

Free Fest 2011 Ploiesti – prima seara

Mai 27, 2011

Tocmai m-am intors de la Free Fest 2011. Voi spune din start ca nu sunt incantat de ceea ce am vazut. Participarea a fost mai mica decat anul trecut. Organizarea este mai slaba decat anul trecut, si, cel mai important, tinerii sub 18 ani consumatori de alcool, tot felul de ierburi sau prafuri mi-au lasat o impresie neplacuta.

» Detalii: Free Fest 2011 Ploiesti – prima seara

Au inceput festivitatile pentru Zilele Ploiestiului 2011

Mai 27, 2011

Tocmai au trecut prin fata blocului meu carele alegorice ce anuntau inceperea festivitatilor pentru Zilele Ploiestiului 2011. Doar telefonul l-am avut la indemana, si-asta a iesit :

P.S.: Au trecut in repede, n-am avut timp sa observ prea multe.

 

Se amana (din nou) sfarsitul lumii

Mai 27, 2011

Cum v-ati petrecut Apocalipsa anterioara? Eu am dormit bustean. Ce altceva puteam face Sambata (21 Mai) spre Duminica la ora 4 dimineata, decat sa dorm?

Daca initial Harold Camping a prezis sfarsitul lumii pe 21 Mai 1988, ulterior pe 7 Septembrie 1994, iar cel mai recent pe data de 21 Mai 2011, iar eu inca am posibilitatea sa scriu aceste randuri, ceva ma face sa cred ca aceasta Apocalipsa nu a avut loc inca.

end_world_nuke » Detalii: Se amana (din nou) sfarsitul lumii

Relevanta … zero

Mai 26, 2011

In decursul timpului am primit tot felul de comentarii la articolele de pe acest blog. Am primit si injuraturi. La inceput le moderam manual. Ulterior, pentru a le elimina pe cele ofensatoare, am instalat un plugin pentru a le filtra si sterge automat.

Uitandu-ma in arhiva, am observat ca pluginul respectiv nu le elimina chiar pe toate, motiv pentru care o parte au scapat. Am sa dau in randurile urmatoare doua exemple. » Detalii: Relevanta … zero