Arhiva lunii Iunie, 2011

ebook: Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything

Iunie 28, 2011

freakonomics-a-rogue-economist-explores-the-hidden-side-of-everything  Ingineria si Economia (cel putin in mintea mea) nu prea se inteleg bine una cu cealalta. Pe scurt, pentru mine ingineria se bazeaza pe lucruri cunoscute, iar rezultatul este bine definit, in timp ce economia se bazeaza pe observatii si aproximari iar rezultatul este de obicei o estimare sau presupunere.  Poate din cauza asta nu reusesc eu sa inteleg foarte bine stiintele acestea … “economice”.

Cartea “Freakonomics” este scrisa de un economist, ceea ce a facut-o sa fie greu de citit pentru mine,  abordand o tematica destul de aproape de ingineria sociala.

» Detalii: ebook: Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything

ebook: The Hunger Games by Suzanne Collins

Iunie 27, 2011

hunger-games “Jocurile Foametei”.  Cred ca asa s-ar traduce. Este un roman fantezit (fantasy novel) foarte interesant. In general, nu-mi plac povestile fanteziste, care implica roboti, nave, vrajitorii, potiuni si energii de toate felurile. Acest roman, desi iti pune foarte mult imaginatia la munca, prezinta o serie de intamplari dintr-un viitor foarte aprope de ceea ce consider eu realitate.

Este una dintre cele mai citite carti ale momentului, fiindu-mi recomandata chiar de catre Amazon pentru Kindle-ul meu, iar eu la randul meu o pot recomanda tuturor celor care doresc sa citeasca o aventura frumoasa, interesanta si captivanta. Ceva mai mult decat filmele din ce in ce mai slabe care ruleaza la cinema in ultima perioada.

» Detalii: ebook: The Hunger Games by Suzanne Collins

Diferenta dintre Amazon Kindle 3G si Kindle WiFi

Iunie 25, 2011

Din punctul de vedere al performantelor, cele doua ebook readere (Kindle 3G si Kindle WiFi) sunt identice. Singura diferenta este data de faptul ca ebook reader-ul  Kindle 3G se poate conecta la serviciul Amazon Whispernet prin intermediul retelelor de telefonie mobila, in timp ce Kindle WiFi se poate conecta doar prin intermediul retelelor WiFi. Concret, Kindle 3G contine un SIM pre-activat de Amazon, ce se conecteaza in majoritatea tarilor de pe glob la o retea mobila (cu care Amazon are contract) prin intermediul careia va putea transfera date spre si dinspre serverele Amazon.  kindle-3-leather-case

» Detalii: Diferenta dintre Amazon Kindle 3G si Kindle WiFi

De ce Blackberry si nu Android ca telefon de servici

Iunie 24, 2011

Plecand de la indemnul lui Catalin la articolul de aici, am hotarat sa scriu acest articol. Folosesc zilnic ambele tipuri de platforme mobile, deja de vreo doua luni, timp in care am avut posibilitatea sa-mi fac o parere despre avantajele oferite de fiecare.

Ce-mi doresc eu de la un telefon de servici?

  • Durata rezonabila de viata a bateriei
  • integrare cat mai buna cu serviciile de email/agenda/contacts
  • sa fie rezistent (la lovituri, zgarieturi)
  • sa pot scrie usor emailuri/mesaje
android-vs-blackberry

» Detalii: De ce Blackberry si nu Android ca telefon de servici

7 cele mai cunoscute ebook readere ale momentului

Iunie 22, 2011

 

future-of-books_0 In urma cu aproximativ o luna am achizitionat propriul ebook reader Amazon Kindle. Pentru mine decizia privind tipul de ebook reader a fost luata in cateva secunde. Am stiut inca de la inceput ca vreau produsul Amazon. Sunt foarte multumit de decizia aleasa, dar, pentru aceea dintre voi care ar dori sa analizeze avantajele oferite de cei mai importanti concurenti ai pietei de ebook readere, am alcatuit tabelul urmator:

» Detalii: 7 cele mai cunoscute ebook readere ale momentului

ebook: Into Thin Air by Jon Krakauer

Iunie 22, 2011

into-thin-air-by-jon-krakauer Cartea lui Jon Krakauer – “Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster”, este cea de-a doua carte pe care am citit-o (in urma cu vreo doua saptamani) pe noul meu Kindle ebook reader. Este o relatare a autorului despre tragedia care s-a intamplat in luna Mai 2006 pe muntele Everest, cand trei grupuri de alpinisti, inclusiv autorul, au fost surprinsi de o furtuna puterinca, chiar in momentul in care coborau de pe cel mai inalt varf din lume. Ulterior, acest eveniment nefast a fost declarat ca momentul in care muntele Everest si-a primit cea mai mare jertfa umana din istoria alpinismului. » Detalii: ebook: Into Thin Air by Jon Krakauer

Amazon Kindle 3 ebook reader

Iunie 16, 2011

In urma cu trei saptamani am intrat in posesia propriului Amazon Kindle 3 eBook Reader. L-am comandat de pe Amazon, si, spre marea mea uimire si multumire in cateva zile l-am avut acasa.

Inca din clipa in care l-am scos din cutie m-a atras aspectul, greutatea, si ideea de a purta dupa mine, in calatoriile destul de dese pe care le fac, toata “biblioteca”. Astfel, pentru ca de mult tot incerc sa gasesc cea mai buna metoda de a citi carti in format electronic, si pentru ca de aceasta data sunt absolut convins ca ebook reader-ul Kindle 3 produs de Amazon castiga detasat orice competitie pe aceasta tema, voi prezenta in randurile urmatoare avantajele acestuia, asa cum le consider eu.

amazon-kindle-3

» Detalii: Amazon Kindle 3 ebook reader