Atentie … Tzunami a lovit Romania!!!

Noiembrie 26, 2007 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Desi multi nu se asteptau (ma refer in special la politicieni), in decursul zilei de ieri, clasa politica a fost maturata de un tzunami, care s-a dovedit devastator pentru unii. Astfel, Duminica, 25 noiembrie, a fost ziua in care romanii si-au ales pentru prima oara reprezentantii in Parlamentul European. In acelasi timp, romanii si-au exprimat optiunea privind votul uninominal, conform cererii Presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Rezultatele ? Neplacute pentru majoritatea.

De ce ? Urmeaza …

Romanii (cei cu drept de vot) au trosnit un shpitzan direct in partea dorsala a intregii clase politice prin neprezentarea la vot. Cel putin… asa cred ei… Personal, consider ca neprezentarea la vot a afecteaza mai mult populatia decat clasa politica. Acestia din urma reusesc de fiecare data sa “pice in picioare”, folosind metode diverse, in timp ce populatia este condamnata sa indure la infinit conditiile grele de trai, si ineptiile celor din conducere.

Daca in ceea ce priveste alegerile europarlamentare “Romania s-a inscris in tendinta inregistrata in celelalte 11 state care au aderat recent la UE, unde alegerile pentru europarlamentare nu s-au bucurat de o participare deosebita la urne”, asa cum a declarat Traian Basescu, in privinta referendumului pentru uninominale, consider ca initiatorul acestuia (acelasi Traian Basescu) ar avea multe de invatat din reactia electoratului. Desi s-a mai spus, consider ca romanul este pur si simplu saturat de tot ceea ce inseamna politica in Romania, si incearca sa se concetreze mai mult asupra unor prioritati proprii, cum ar fi : ce sa puna pe masa, cu ce sa imbrace copii, cu ce sa isi plateasca medicamentele, gazele sau intretinerea, si in general tot ceea ce inseamna grija zilei de maine. E si normal sa fie asa. Asa cum se spune … “dragostea trece prin stomac”, iar daca politicienii ar vrea ca populatia sa ii placa, s-ar asigura in primul rand ca electoratul sa aibe ce sa manance. Cu stomacul gol … e greu sa prezinti la vot. Nici eu n-as face-o. Mi-as concentra rasursele ramase pentru a gasi o metoda de a-mi potoli foamea.

Ma bucur pentru rezultatele rusinoase obtinute de “Catavencii” clasei politice, precum Gigi Becali, C.V. Tudor si Dan Voiculescu. Cel mai tare ma bucur pentru “parvenitul politic” ce conduce PNG. Ma bucur ca nu are posibilitatea sa ne faca de ras in parlamentul european, si ma bucur pentru esecul campaniei ” in slujba crucii “. Se pare ca incercarea Razboinicului Luminii de a sensibiliza electoratul nu a reusit.

PNG-cd NU va sluji deocamdata poporul roman in Europa. Si cred ca e mai bine asa !

RUSINE!!! Mi-ar fi rusine sa ma numesc presedintele unui partid politic, si sa obtin sub 5% voturi. Si mi-ar fi rusine, pentru ca un candidat independent, precum Laszlo Tokes a reusit sa se ridice atat de mult, de unul singur. Mi-ar fi rusine fata de electoratul propriu.

Adauga un comentariu