Ce de virusi pe site-urile din .ro !

Mai 8, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Zilele trecute, in timp ce lucram la unul dintre proiectele marca jjSoft, (care va fi lansat saptamana viitoare) am remarcat ca foarte multe din site-urile romanesti au probleme mari de securitate.

Desi nu ma asteptam la o asemenea situatie am reusit sa alcatuiesc o lista cu peste 30 de site-uri ale unor firme cu pretentii, si va sfatuiesc prieteneste sa aveti grija pe ce site-uri intrati, deoarece va veti expune la 2 riscuri majore, din punctul de vedere al securitatii online :

 1. Sunt site-uri care sunt infectate cu troieni web, care, (de cele mai multe ori daca folositi Internet Explorer) reusesc sa va infecteze calculatorul personal, iar, ulterior sa aiba acces la datele dvs. personale.
 2. Al doilea risc major este dat de site-urile care desi nu sunt infectate cu troieni web, pot fi “aranjate” de catre exploatatori ai gaurilor de securitate, in asa fel incat acestia sa intre in posesia datelor dvs. stocate pe site-urile respective.

Inca nu stiu daca ar fi bine sa public o lista cu acele site-uri, dar, indiferent de ce decizie voi lua in aceasta privinta, voi incerca sa iau legatura cu detinatorii acestora, pentru a-i atentiona asupra riscurilor la care se expun.

Mai multe detalii despre aceasta problema voi publica pe blogul meu de Business, BizPro.ro, incepand chiar cu articolul acesta.

5 comentarii

 1. Dever says:

  Daca nu o faci publica … poate mi-o trimiti si mie cumva ca tare as fi curios sa vad podoabele :)

 2. Ahriman says:

  Subscriu! Nu de alta, dar ar fi tare utila… macar sa stim la ce sa fim atenti.

 3. Silviu says:

  Nu ma indoiesc, dar tot cred ca mai si exagereaza uneori Kaspersky. Parerea mea.. hac.. :)

 4. Laura says:

  Ionuţ, ma sperii. Sunt conştientă de multitudinea viruşilor, dar nu viruşii mă sperie ci oamenii care îi creează. Adică hai, dacă vrei să intri peste paginile marilor compani înţeleg, ai ceva de ziz sau te plătesc alţii să fui ceva informaţie, dar de ce ne atacă pe noi? Ce pot câştiga aceşti oameni din distrugerea paginii mel de exemplu? Nu le înţeleg motivaţia..

 5. ionutg says:

  [@Laura] Stai linistita, nu are nimeni nimic cu tine, sau cu noi in mod special. Sunt rare cazurile in care un virus este facut doar pentru a afecta o anumita persoana.

  In decursul zilei de maine voi incerca sa iau legatura cu administratorii site-urilor care le-am gasit infectate. Iar, la 5 zile dupa ce voi lua legatura cu ei, voi publica si lista cu site-urile respective, pentru curiozitatea unora, sau pentru protectia altora …

Adauga un comentariu