Cine a dat foc la Moara lui Assan ?

Mai 14, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

incendiu_obor.jpgIn dimineata zilei de Miercuri 14 Mai 2008 a fost raportat un incendiu puternic la Moara lui Assan din Bucuresti. Moara lui Assan este un important monument istoric de interes national situat in zona Obor, din care in momentul de fata nu a mai ramas decat cenusa. Constructia a fost afectata in proportie de 90%, ceea ce inseamna ca nu mai poate fi recuperat nimic din ceea ce a ramas.

Pana in momentul de fata anchetatorii nu au putut stabili cauza incendiului, dar exista foarte multe voci care spun ca focul a fost pus intentionat.

Atunci … cine a dat foc la Moara lui Assan?

Raspunsul este simplu, doar ca va dura putin timp pana il vom afla.  Cladirea respectiva a fost declarata in urma cu ceva timp ca fiind monument istoric. Prin aceasta decizie, proprietarul cladirii (indiferent care ar fi el) este obligat sa pastreze aspectul arhitectural exterior.

In momentul in care cladirea a fost incendiata, se afla intr-o stare precara, necesitand reparatii generale. Datorita restrictiilor impuse (monument istoric) un eventual investitor nu ar fi putut stabili o destinatie profitabila (cladire de birouri, spatiu comercial, etc) pentru cladirea respectiva.

In acelasi timp, specialistii imobiliari spun ca in zona respectiva, preturile terenurilor sunt imense, ajungand pana la 2.000 de euro pentru un singur metru patrat.

Deci : Cine a dat foc Morii lui Assan  ?

Cine va incepe in curand un proiect imobiliar in zona. Simplu … nu ? Asa se fac banii adevarati in Romania.

Adauga un comentariu