Dureros de romaneste …

Noiembrie 20, 2007 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Zilele trecute (mai precis ieri), am ramas temporar fara masina. A trebuit sa o duc in service sa repar toata partea stanga, deoarece a reusit un “sofer iscusit” sa mi-o insemneze, de la cap la coada. Spoiler, aripa spate, usa spate, usa sofer, aripa fata, toate cu insemne rosii (nu foarte grave, dar destul de evidente), rezultate in urma acrosarii ce s-a intamplat acum cateva saptamani.


Desi nu ma simt foarte confortabil fara masina, nu este nici sfarsitul lumii. Simt ca mi-am pierdut un grad de libertate timp de vreo saptamana, dar ma consolez cu gandul ca se putea mult mai rau. (Un prieten a ramas pentru vreo 30 de zile fara permis de conducere… in urma unei situatii discutabile). In ceea ce priveste “subiectivitatea politiei rutiere romane”  lucrurile stau foarte prost. Nu am specificat ca masina mea este acum lovita, si sunt nevoit sa o repar pe CASCO, desi vina accidentului intamplat nu a fost a mea. Toti cei cu care am discutat (sunt destui) mi-au dat dreptate. In fine, am trecut peste problema aceasta, considerand ca, am fost un caz mai fericit, in care masina nu a fost foarte grav avariata (desi suprafata avariata este destul de mare, avariile nu sunt foarte grave), iar cheltuielile le va suporta CASCO.

A devenit o obijnuinta pentru romanul de rand sa plece capul in fata celor mai influenti. A devenit o obijnuinta dureroasa ca romanul sa se resemneze, si sa inghita in sec, in desele momente in care desi nu are nici o vina, este scos vinovat, de o lege gandita bine, in asa fel incat sa favorizeze pe cei “cu dare de mana”. Nu mai este nici un secret faptul ca “euroii din buzunar” te fac sa fii “respectat”.

Este dureros de romaneste faptul ca legea nu este aplicata in mod egal pentru toata lumea. Este dureros de romaneste faptul ca oamenii legii pot inchide ochii atunci cand li se cere, iar, atunci cand trebuie sa respecte norma de amenzi, sunt de 10 ori mai vigilenti (tot cu oamenii de rand) decat ar trebui, ajungand (din punctul meu de vedere) sa faca abuz de putere.

Cu toate acestea, cel mai dureros este ca romanul de rand a devenit masochist. Suporta din ce in ce mai multe greutati, si-a dezvoltat o aptitudine (ciudata) prin care indura din ce in ce mai mult. Pana cand ?

1 comentariu

  1. cromsipoezie says:

    dureros de romaneste! pe buna dreptate! frumos blog.

Adauga un comentariu