Esti Roman ? Taci si-nghite !

Mai 23, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

CenzuraDespre dreptul la exprimare libera, despre cenzura si despre stapanii nostri … pentru toti slujitorii care muncesc pe mosia numita Romania.

Dreptul la exprimare libera

Recent am primit cu totii inca o dovada ca nu traim in tara in care ni se spune ca traim. Ni se spune ca traim intr-o tara democratica, in care fiecare cetatean are dreptul la opinie proprie, in care nimeni nu este mai presus de lege, si-n care fiecare parere are dreptul de a fi ascultata. Asta ni se spune… dar… observ ca suntem obligati sa ascultam numai ce vor unii, suntem obligati sa mancam numai ce ne dau altii … si s-a ajuns pana in punctul in care suntem obligati sa gandim cum vor altii.

 Alege-ti cu grija stapanii !

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Nota 10 pentru acest clip. Din punctul meu de vedere este cel mai bine realizat clip produs vreodata in Romania. Mesajul este subtil, impactul este maxim.

CNA-ul a decis  sa-l intrezica. Ma lasa fara cuvinte.

Cenzura

In vremea comunista, cenzura asigura continuitatea si stabilitatea stapanilor  conducatorilor tarii. Doar asa putea fi prostit poporul.

In zilele noastre, cenzura apara interesele stapanilor  partidelor politice. Cum se simte vreunu’ calcat pe bataturi, cum apeleaza la cenzura(alias CNA).

Exista vreo diferenta din punctul de vedere al cenzurii fata de comunism ? Singura diferenta este ca acum NI SE PARE ca nu suntem cenzurati, pentru ca, in realitate … nu poate nimeni sa scoata capul din multime si sa spuna ceva. In secunda numarul doi este cenzurat, amendat, batut, pus la zid … si executat. Asa se intampla. Uitati-va pe deciziile CNA, si o sa va convingeti.

Un asemenea clip este interzis … dar stirile cu matze si creieri pe pereti, cu sange si topoare infipte in cap, cu babe violate, si copii ciopartiti precum porcul de Craciun … nu sunt interzise. Cu mintea mea ingusta as putea sa cred ca… daca nu sunt interzise … atunci sunt utile. As putea gandi ca am ceva de invatat din stirile respective.  Tre’ sa ma duc sa imi cumpar un topor … ca sa intru si eu in randul lumii 😕

Stapanii

CNA-ul sustine ca poporul, nu-si alege stapanii … ci, alege slujitorii tarii. Acestia din urma (slujitorii tarii), conform CNA ar trebui sa apere interesul cetatenilor. In cazul acesta, cu putina minte pe care o am (comparativ cu cei de la CNA) imi pun urmatoarea intrebare : Care e diferenta dintre “slujitorii tarii” pe care i-am avut in ultimii 20 de ani, si … “stapanii”.

Slujitorii tarii ar trebui sa urmareasca interesul cetatenilor. Si atunci … ia sa ne gandim noi … ce s-a schimbat in bine in tara asta in ultimii 20 de ani, si cate dintre schimbarile respective sunt datorate … slujitorilor tarii. Raspuns : NIMIC. ABSOLUT NIMIC.

“Stapanii”  se folosesc de slujitori pentru a-si asigura interesele personale. Tot cu mintea mea ingusta (comparativ cu cea a celor care practica cenzura) realizez ca … asta au facut “slujitorii tarii” in ultimii 20 de ani. Toti s-au imbogatit… toti ne-au dat %#^&  in schimbul impozitelor platite catre stat. Iar noi… ca niste slujitori ce suntem … rabdam.

Suntem toti niste slujitori pe mosia stapanilor tarii. Muncim pentru tara … pentru Mertzane, Vile si Conturi prin Elvetia, iar atunci cand cerem explicatii … ni se raspunde ferm :  Esti Roman ? Taci si-nghite !

1 comentariu

  1. Ahriman says:

    Absolut fabulos si dureros de adevarat!!!

Adauga un comentariu