Expresia “mama si tata” interzisa in Marea Britanie

Ianuarie 31, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Profesorii din Marea Britanie nu vor mai avea voie sa foloseasca expresia “mama si tata” si nu vor trebui sa presupuna ca elevii au parinti heterosexuali. Incepand cu varsta de patru ani, copiii vor fi familiarizati cu ideea ca exista si cupluri de acelasi sex, iar profesorii trebuie sa se asigure ca elimina atitudinile homofobe din comportamentul micutilor, precizeaza noile directive concepute de grupul Stonewall din Marea Britanie, care militeaza pentru drepturile homosexualilor, noteaza tabloidul britanic The Daily Mail, citat de Rompres.

In momentul in care profesorii discuta cu copiii despre casatorie, trebuie sa le spuna micutilor despre drepturile civile ale partenerilor si despre drepturile de adoptie ale homosexualilor. Documentul precizeaza ca elevii care isi catalogheaza colegii ca fiind “gay” trebuie sa fie tratati asemenea rasistilor, demonstrand astfel “toleranta zero” fata de folosirea acestui cuvant care reprezinta o insulta.

Profesorii vor trebui sa evite sa le spuna baietilor “fii barbat” sau sa ii acuze ca se comporta asemenea “unor fete”. Aceste mustrari “ducand la intimidarea acelora care nu se conformeaza ideilor fixe in ceea ce priveste genul”, se precizeaza in document. In acelasi timp, scolile ar trebui sa incurajeze si sa prezinte drept model persoanele gay din randul personalului din invatamant, parintilor sau guvernatorilor. Personalul gay din invatamant ar trebui sa fie capabil sa discute despre viata privata dupa o consultare in prealabil cu directorul.
….
Trebuie sa ii facem pe copii sa inteleaga ca a fi homosexual nu este degradant”.

Toate aceste propuneri si reguli apar dupa ce in urma cu 5 ani a fost interzisa promovarea homosexualitatii in institutiile de invatamant din Marea Britanie.

Incotro ?

Cum este posibil ca o asemenea boala a umanitatii sa fie promovata in randul copiilor ? Se considera oare ca ei “au capacitate de decizie”, si astfel pot face diferenta intre bine si rau ? Se propune sa li se prezinte homosexuali celebri, ca si cum acest lucru ar fi un comportament normal. Oare acei copii, exact in perioada cand isi creeaza idoli si exemple de urmat in viata… nu vor intelege gresit ?

De ce trebuie sa promovam idei si concepte care nu-s normale ? Homosexualitatea e normala ? Daca da, atunci eu as putea adauga si faptul ca … nebunia este normala. Intr-o lume in care copii sunt bombardati cu mesaje violente, unde majoritatea emisiunilor destinate acestora promoveaza comportament violent, mai trebuie sa ii transformam pe acestia in homosexuali. Uite-asa ne “dam foc la valiza”, de dragul democratiei.

Dar, de ce sa nu le prezinte acestor copii si pericolele la care sunt expusi homosexualii ? Cu bolile pe care la acestia le raspandesc … cum e?

Ne batem cu pumnul in piept, ca fiecare individ este liber sa isi aleaga viitorul. Ce viitor isi va alege un copil crescuti de parinti de sex masculin ? Se stie foarte clar ca in prima faza a evolutiei, copii isi urmeaza parintii, si considera ca ceea ce fac parintii este bine, implicit, imprumuta comportamentul lor. Acel copil nu are dreptul oare de a putea alege intre a fi normal … si homosexual ? Si daca da, va putea alege singur la o varsta asa frageda ? Ma indoiesc.

Vom ajunge sa promovam in scoli homosexualitatea, asa cum se va intampla in Marea Britanie, de dragul democratiei. Dar, nimeni nu are curajul sa afirme ca o asemenea interpretarea a democratiei, ne va conduce catre un final tragic. Din ce in ce mai multi copii se drogheaza, fumeaza, sau consuma alcool, pentru ca … “ … trebuie sa ii lasam sa decida singuri ce e bine si ce e rau..”. Cheltuim apoi sume enorme ca sa ii reabilitam. Cheltuim bani pentru campanii de informare. Cheltuim bani pentru a-i vindeca in spitale. De ce ? Pentru ca … e democratie !

Scoatem icoanele din scoli, si accesul la Religie… pentru ca nu e … democratic. Nu putem impune copiilor sa adopte Religia. O vor face doar daca vor vrea. Consumul de droguri, alcool si tigari, ramane la atitudinea lor … acum … cu homosexualitatea… Eu cred ca sunt mult prea multe decizii importante pe care trebuie sa le ia copii din ziua de azi.

Intr-un final … se va termina totul … sper sa nu regretam modul in care se va termina…

1 comentariu

 1. Kathy says:

  Acum, copii … când îşi striga un părinte… folosesc cuvântul “mama” sau “tata”. Daca vor avea doi taţi si spun “tata” care din ei va ştii ca el trebuie sa răspundă chemării (same thing si in cazul in care rolul de părinţi este jucat de doua mame) ? – curiozitate
  Trecand peste asta… mi se pare absurd ce vor ei sa facă; mi se pare mult prea radical.
  Sunt de acord ca in scoli profesorii/psihologii sa ofere informaţii despre homosexualitate… dar unui copil nu ii poţi lasă, la o vârsta frageda, posibilitatea sa aleagă ceva de genul acesta.
  Ideea de bine si rău trebuie implementata nu lăsată la dispoziţia copilului pentru ca ne-am putea trezi într-o zi înconjuraţi de mici infractori. Nu îşi vor da seama toţi care e drumul cel bun pe care sa pornească in viata.
  Oricum, copii din ziua de azi nu mai au copilăria pe care am avut-o eu si e tare trist. Se maturizează mult prea devreme… de parca nu au la dispoziţie cel puţin 50 de ani grei, plini de obstacole si de alegeri dificile. Asta le “lipsea” !
  (părerea mea)

Adauga un comentariu