George Pruteanu. Adevarata Pierdere

Martie 28, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

George PruteanuImi vine greu sa cred ceea ce aud. George Pruteanu a parasit aceasta lume. Nu mai este printre noi. Cauzele in acest moment sunt incerte. S-a stins instantaneu. La cei 61 de ani ai sai, a plecat inca in putere. Mai avea mutle de spus. Multe proiecte in desfasurare. Politice, sociale, lingvistice.
E greu de acceptat.

Am simtit un nod puternic in gat, iar ochii mi s-au inecat in lacrimi in momentul in care am aflat vestea. Nu se poate. E ireal. Era un om plin de viata. Privesc acum imaginile la televizor, si realizez inca o data ca societatea romaneasca nu stie sa isi aprecieze adevaratele valori.Pierderea societatii romanesti este incomensurabila. Golul ramas in urma este imens. Parca lipsa banilor sau conditiile precare de trai din tara nu reprezinta nimic in fata acestui eveniment nefast. Nu pot vorbi despre domnul Pruteanu la trecut, imi vine greu. Va fi vesnic alaturi de noi.

“Doar o vorba sa-ti mai spun” – exercitii de limba romana in direct. Asa l-am cunoscut pe George Pruteanu.
180 de episoade intre 8 Februarie – 8 August 2005, la Televiziunea Tele 7 ABC. 365 de episoade la ProTV septembrie 2005 – septembrie 2006. A continuat apoi la TVR. 5 minute de emisiune, o contributie imensa la pastrarea integritatii si corectitudinii limbii romane.

Meritele sale sunt foarte multe. Greu de enumerat. Un om de rand, apropiat de popor, ii cunostea si bucuriile si ofurile. A stiut sa recunoasca si sa aprecieze frumosul. O persoana publica simpla, despre care nu s-a scris niciodata defaimator. Stia sa se faca inteles, sa-si transmita mesajul. Unul dintre cei mai mari patrioti ai timpurilor noastre.

A luptat pentru idei marete. A urmarit intr-adevar interesul intregii natiuni. A fost un aparator al limbii romane.

Pierderea este a intregii natiuni.

“Vreau sa fiu vazut in felul meu : simplu, firesc si obijnuit …” spunea domnul Pruteanu pe saitul personal. Asa l-am privit cu totii, pentru ca asa si-a trait viata : simplu, firesc si obijnuit. In viziunea mea, domnul Pruteanu reprezinta imaginea adevaratului intelectual roman.

A iubit mult limba romana. In mod cert a fost prietenul nostru, al romanilor.

Multumim pentru tot ce a facut pentru noi.


Dumnezeu sa-l Odihneasca !

1 comentariu

  1. Ahriman says:

    Intr-adevar, este o mare pierdere… sa vedem daca se va ridica cineva sa poarte stindardul mai departe in locul lui…
    Romania a mai pierdut inca un om de cultura… iar mediocritatea a mai castigat un pas… Oare chiar asta sa fie viitorul?

Adauga un comentariu