Ingropati de vii

Ianuarie 31, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Ingropati de ViiPentru a le stimula pofta de viata, si in special de munca, angajatii unor companii din Coreea de Sud (aproximativ 50.000) au experimentat “moartea de proba”. Cine se putea gandi ca o ceremonie completa, cu rugaciuni, testament, cosciug si chiar cateva maini de pamant aruncate peste acesta ar stimula performanta angajatilor… Tot acest tratament costa doar 165 de lire.

Din 2004 si pana astazi, aproximativ 50.000 de persoane au platit pentru asemenea servicii, ceea ce, dupa parerea mea ii face pe initiatorii acestui tip de “team-building” sau …“agrement”, milionari. Buna afacere, as zice eu, si foarte profitabila, tinand cont de faptul ca investitia initiala este minima. Un cosciug, cateva carti de rugaciuni, flori, o mantie de preot … si cam atat.

Varsta medie a participantilor este intre 30 si 40 de ani, limita superioara fiind stabilita in functie de varful depresiv al varstei maxime.

Cunosc si eu vreo cateva persoane prin Romanica noastra care ar putea “imprumuta” aceasta idee, mai ales ca au si toata recuzita necesara. Sunt convins ca Buzuka ar avea succes mai mare in aceasta afacere decat cea cu papusile, care, se pare ca ar fi un esec.

In ceea ce priveste partea de team-building, ma indoiesc de performantele aduse. Pofta de viata sigur este stimulata, dar cea de munca … nu stiu sigur. Cred ca cei “ingropati de vii” vor vrea sa se bucure de clipele ramase de trait, decat sa le petreaca la servici.

Adauga un comentariu