Ploiesti 2008 … sau Cernobal 1986?

Aprilie 21, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Blocu'Cu ceva ani in urma, am observat inca o anomalie a scumpului nostru oras, Ploiesti. Undeva pe strada Marasesti, langa Profi, exista un bloc cu patru etaje, care arata de parca ar fi fost bombardat. Si, arata asa de cand e el… De prin anii ’80. (si … nu cred ca a fost bombardat vreodata… ci pur si simplu asa a fost lasat sa fie).Da, este locuit. Sunt oameni care isi petrec cel putin jumatate din timpul zilei (1 zi = 24ore), in acest bloc.

Si chiar daca l-am observat acum mai multi ani, de fiecare data cand trec pe langa el ma minunez. Cum e posibil sa arate un bloc in halul asta?

Blocu'Desi nu ma pricep la constructii/arhitectura, din cate stiu eu, peretii exteriori ai unei cladiri (inclusiv ai unui bloc) sunt acoperiti cu tencuiala ca sa nu patrunda apa (de ploaie … sau din ninsoare) in zid. Blocul asta … nu numai ca nu are tencuiala pe exterior, ci, peretele e din BCA. Cand ploua, BCAul se umple de apa ca un burete. Si daca ploua mai tare… ma intreb ce se intampla in apartamentele oamenilor ? Dar prin crapaturile alea imense… nu circula apa ca pe autostrada?

IMG_8695_prel.JPGCeea ce m-a deranjat pe mine cel mai tare, legat de acest bloc, este tupeul fostei sale locatare de la parter, careia, ulterior am concluzionat ca “ii lipsea o doaga”. La parter, in acel bloc, pe toata lungimea “peretelui cu pricina” se intinde o garsoniera mica, urata, si prost proiectata. Astfel, peretii exteriori de la Baie, de la Bucatarie, si de la Sufragerie sunt reprezentati de … “restul asta de perete” din poza alaturata.

Tanti de acolo, si-a vandut garsoniera in urma cu putin timp. A fost data pe NetImobiliare.ro la pretul de 45.000 de euro, un pret exagerat de mare pentru zona respectiva si confortul garsonierei. Spun asta pentru ca, am vizitat mai multe apartamente in zona, si cunosc atat preturile cat si conditiile. In timp ce prin blocurile din jur lumea incerca sa vanda garsoniere cu 40.000de euro negociabil, “tanti de la parter” desi ceruse 45.000 in anunt, vroia sa “ciupeasca” mai mult. (si afirmatia aceasta e verificata).

Cine ar da 6-7000 de euro mai mult decat pretul pietei, pentru a cumpara o garsoniera prost pozitionata, prost proiectata, si cu peretii exteriori in halul in care arata?

Observ ca o firma de amenajari interioare a cumparat intre timp garsoniera, si si-a “reparat” cat de cat si peretii exteriori. Ce pret or fi obtinut ?

Adauga un comentariu