Revelion pe Valea Prahovei

Decembrie 30, 2007 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Desi este una dintre cele mai scumpe zone turistice din Romania, in perioada sarbatorilor de iarna, Valea Prahovei este invadata de turisti care sunt dispusi sa plateasca sume generoase pentru a-si petrece Craciunul sau Revelionul in atmosfera de munte. Din nefericire, tot in aceasta parioada, majoritatea buletinelor de stiri incep in felul urmator :

Din cauza numarului mare de masini spre Valea Prahovei si a conditiilor meteo nefavorabile, circulatia de pe DN 1 dinspre Bucuresti spre Brasov s-a desfasurat cu greutate

 

Sinaia.jpg

Aspect foarte adevarat, retrait de mine zilele acestea. Incurajati de o vreme frumoasa, in cautarea unui colt de liniste cu zapada, si atmosfera montana, turistii se indreapta incet dar sigur catre locatiile inchiriate. Astfel, incepand de la Comarnic, circulatia se desfasoara destul de problematic. Nervi, claxoane, miros de motor inchis si disc de ambreiaj uzat caracterizeaza Valea Prahovei in aceste zile. Autoritatile recomanda ruta alternativa prin Cheia, pentru a ajunge la Brasov. Dar, tot autoritatile se fac ca uita de conditia precara in care se afla acea ruta, care, este foarte circulata de catre camioanele de mare tonaj. Este normal ca turistii sa vina la munte, ceea ce nu este normal este faptul ca acestia sunt nevoiti sa se inghesuie pe strazi, sau sa astepte ore in sir sa parcurca cativa kilometri. Nu turistii sunt de vina pentru ceea ce se intampla (desi, … exista o serie de exceptii…), ci, dupa parerea mea, autoritatile care au uitat sa construiasca acea autostrada cu care se tot lauda. In stilul si cu viteza de acum, s-ar putea ca prin 2015-2020 sa putem beneficia de asemenea servicii.

Asa cum se poarta la noi in romanica, desi lucrurile sunt destul de complicate datorita incapacitatii cailor rutiere, exista o serie de viteji, care pentru ca “se grabesc” sau pentru ca “sunt importanti”, sau pentru ca “le-a luat tata masina jmechera”, sau … ca “si-au cumparat sosea”, isi permit sa depaseasca coloana de masini, isi permit sa calce linia continua, isi permit sa te inghesuie in parapet sau sa te arunce in sant, doar pentru a-si face ei loc sa-l evite pe cel de pe contrasens. Bineinteles ca Politia ii vede. Bineinteles ca … vestitele camere video de supraveghere ii inregistreaza… si … BINEINTELES ca acestia nu patesc nimic… Asa e la noi … Si .. lumea se pare ca s-a obijnuit cu asta.

Deci … ce fac autoritatile in privinta asta ? Dau declaratii :

Politistii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier Sinaia au mentionat ca nu s-au format blocaje pe acest traseu, insa autovehiculele au circulat cu greutate, avand o viteza de 30-40 de kilometri pe ora.”

FALS. Chiar si in acest moment, circulatia este blocata in localitatea Sinaia, atat pe artera principala din interiorul orasului, cat si pe varianta de centura a orasului. Imaginea de mai sus prezinta situatia din centrul orasului Sinaia, la ora 15.00

Totusi, pentru a nu termina acest articol intr-un context negativ, si pentru ca si eu ma aflu pe Valea Prahovei in acest moment, asteptand cu nerabdare acea ninsoare ca-n povesti, pe care si-o doresc majoritatea turistilor din zona, le transmit tuturor acelora care se afla acum in trafic, sa aiba rabdare, pentru ca ceea ce ii asteapta va fi o rasplata binemeritata a ceea ce indura in aceste momente.

“Cei care au ales sa plece astazi catre statiunile de pe Valea Prahovei au noroc, pentru ca ceata va fi alungata de un soare stralucitor, temperatura maxima ajungand la 2 grade C. Luni se va innora si in aceasta zona.spun cei de la Evenimentul Zilei.

LA MULTI ANI!

Adauga un comentariu