Se amana (din nou) sfarsitul lumii

Mai 27, 2011 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Cum v-ati petrecut Apocalipsa anterioara? Eu am dormit bustean. Ce altceva puteam face Sambata (21 Mai) spre Duminica la ora 4 dimineata, decat sa dorm?

Daca initial Harold Camping a prezis sfarsitul lumii pe 21 Mai 1988, ulterior pe 7 Septembrie 1994, iar cel mai recent pe data de 21 Mai 2011, iar eu inca am posibilitatea sa scriu aceste randuri, ceva ma face sa cred ca aceasta Apocalipsa nu a avut loc inca.

end_world_nuke

De fapt, la aceeasi concluzie a ajuns si Harold Camping, motiv pentru care a refacut (din nou) calculele si a ajuns la concluzia ca adevarata Apocalipsa (de data aceasta) va avea loc pe 21 Octombrie 2011, cand va avea loc un cutremur de proportii f0arte mari.

Si-acum eu ma intreb: Inca mai exista naivi care sa creada profetiile lui Harold Camping? Incep sa inteleg de ce America este supranumita “tara tuturor posibilitatilor”. Sunt unii care au luat atat de serios aceasta profetie, incat au ajuns chiar sa-si cheltuie toti banii, sa-si consume toate resursele, pentru a se bucura de ultimele zile de viata, ajungand pana la sinucidere.

 

Nu cred in general in profetii, viziuni sau tot felul de preziceri ale viitorului. Nu cred nici macar in Horoscop.

Chiar daca de obicei imi place sa am timpul planificat, si sa respect planul stabilit, am ajuns la concluzia ca fiecare decizie pe care o iau, implica intr-o masura sau alta devierea de la plan. Evident, concluzia mea e universal valabila.  Si, cum in viata de zi cu zi fiecare dintre noi e nevoit sa ia cateva zeci/sute de decizii zilnic, trebuie depus destul de mult efort pentru a nu ne abate de la un plan initial. Si-atunci, avand responsabilitatea deciziilor in  mainile noastre, zic eu, ca viitorul ni-l facem singuri. Astfel, probabilitatea ca sfarsitul lumii sa fie pe 21 Octombrie 2011 din cauza unui cutremur este foarte mica, in comparatie cu cea a unei distrugeri cauzate de om. Nu demult s-a intamplat sa ne “razboim” la nivel mondial.

Cel putin, conform noii profetii, Apocalipsa va veni cand eu voi fi in concediu … intr-unul de miere. E o vorba romaneasca… “cel putin mor fericit”!  :)

1 comentariu

  1. Bogdan says:

    Eu pe 21 octombrie o sa dorm :))

    Serios vorbind, astfel de fraze, propozitii si ipoteze sunt nenumarate si au fost o droaie. Mai stii ce zicea odata nenea Hancu, nu?

Adauga un comentariu