Zona de promenada, sau groapa de gunoi?

Aprilie 22, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Cand eram mai tanar, imi petreceam o mare parte din timpul liber prin parcurile din Ploiesti. Eram cativa prieteni care, fie ne plimbam cu bicicletele, fie jucam tenis de picior. Cel mai des ne duceam la Sala Sporturilor. Erau vremuri frumoase.

Recent, am fost la o plimbare scurta pe la Sala Sporturilor, si … desi initial m-asteptam sa ma relaxeze, rezultatul a fost complet dezamagitor.Prea multi caini fara lesa si botnitza, care isi fac nevoile in aceleasi locuri in care copii se joaca, prea multi “rromi” care sunt numai cu ochii dupa scandal (sau buzunare), si … mult prea multa nesimtire. Banci rupte, cosuri de gunoi vandalizate, gunoaie aruncate… cam asta caracterizeaza in acest moment Parcul de la Sala Sporturilor Olimpia.

Muci de tzigaraMult prea multe mucuri de tigara aruncate pe jos. Dragi fumatori, dupa ce ca va faceti rau voua, si celor din anturajul dvs. (fumatori pasivi) va rog sa ii respectati macar pe cei care nu va cunosc, si nu va vor cunoaste niciodata, dar vor sa se plimbe pe o alee curata, intr-un parc public. Am fumat si eu … cand eram in perioada mea de “teribilism”. Am fumat chiar mult timp, dar… nu am aruncat un muc de tigara pe jos. E un gest urat, lipsit de respect.

Cum cresc pungile in copaciGunoaie aruncate in copac. Nici daca ma chinuiam in vreo noapte cu insomnii sa ma gandesc la asa ceva… tot nu puteam. Cat de nesimtit sa fii sa arunci punga de pufuleti intr-un copac ? Dupa cum se vede foarte clar in poza, punga aceea nu a fost purtata de vant, pentru ca… este facuta ghemotoc.

Mantie ... de cojiMi-ar fi placut sa vad iarba verde. Mi-ar fi placut sa ma pot aseza in fund pe iarba, si sa simt mirosul de pamant umed. N-am avut ocazia. De ce? Pentru ca … incet incet… si putinul de iarba ramas in oras dispare. Este acoperit de o mantie de coji de seminte, de cel putin 3 centimetri grosime. A venit tzaranu’ de la sapa, si trebuie sa se bucure de bomboana pamantului, s-o sparga in dinti. Priviti imaginile alaturate. Comentariile sunt de prisos.

BancutzaDragi cercopiteci, daca va plac asa de mult semintele, de ce nu incercati totusi sa nu scuipati cojile pe jos? Se pot pune intr-o pungutza, si apoi aruncata la cosul de gunoi. Stiti ce e acela un cos de gunoi ? Va spun eu : Cosurile de gunoi sunt chestiile alea verzi (inainte erau portocalii) , din plastic, la care voi le dati foc, pentru ca va place sa fiti jmecheri. Ati inteles la ce ma refer?

Uneori ma intreb daca nu cumva speranta ca … la un moment dat ne vom civiliza … face parte din categoria … “iluzii”.

Da… am ales sa ma plimb ca porcu’ … prin gunoaiele altora, pentru ca alt loc nu cunosteam.Covorul de coji

Adauga un comentariu