500Km, centimetru cu centimetru

Iunie 3, 2010 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Astazi am strabatut cu masina 500 de kilometri pe teritoriul tarii. Nimic nou. Doar ca de data aceasta, am strabatut toti cei 500 de kilometri respectand cu sfintenie viteza legala de deplasare pe fiecare bucata de drum.

O experienta interesanta.

Nu sunt vitezoman din fire. Nu-mi place in general sa circul cu viteza. Totusi, sunt destul de multe momente “de bun simt” cand nu pot respecta o limita de 30-40-50km/h.

Astazi am fost determinat sa strabat Ploiesti – Bucuresti – Ploiesti – Suceava cu fix viteza legala(+abaterea permisa de 10km/h 😛 ) de deplasare pe toate tronsoanele de drum. Ma pot lauda ca nu au existat nici 10 secunde in care sa nu fi respectat limitarile de viteza. Atat in localitate, cat si in afara.

A fost practic o experienta  complet noua. E destul de greu sa-ti mentii ritmul de mers, atunci cand intreaga multime de soferi din jurul tau incearca sa impuna alt ritm. Si sunt convins ca astazi mi s-au adresat multe “cuvinte dulci”, mai ales de la soferii de tir, care se deplasau in mod constant cu 70-80km/h, indiferent daca se aflau in localitate sau in afara. Imi dau seama ca ii incurcam atunci cand in afara localitatii ii depaseam cu 90-100km/h (in limita legii) iar in localitate ma depaseau cu 70-80km/h, in timp ce eu ma deplassam cu 60km/h (in limita legii).

Stiu ca puteam  ajunge in spital atunci cand in timp ce depaseam un tir cu 90-100km/h chiar inainte de intrarea in localitate (fara sa stiu), iar ulterior intrarii (si depasirii) am franat la 60Km/h.

Dar totusi, am putut efectua si depasiri. Deci se poate sa depasesti respectand limitele de viteza, si nu doar carute sau motociclete.

Stiu ca parcurgerea celor 500Km cu viteza in limita legii a durat 9 ore.

Stiu ca monotonia, plictiseala si … oboseala isi fac foarte repede cunoscuta prezenta atunci cand te deplasezi cu viteza melcului.

Stiu ca m-am uitat la vitezometru de cel putin 1000 de ori in cele 9 ore de drum. Chiar daca in mod normal nu fac asta. Trebuia sa- mi verific permanent viteza.

Dar stiu ca am evitat toate radarele, camerele, am facut economie de combustibil, am poluat mai putin, si, nu in ultimul rand am avut grija de bunurile firmei la care lucrez. Si nici nu am luat puncte de penalizare. Ca doar de-asta ne-au pus monitorizare prin GPS, nu ?

P.S.: Cu ocazia asta am invatat drumul Ploiesti – Suceava centimetru cu centimetru. Am avut destul timp pentru observarea detaliilor.

P.P.S.: Drumul Ploiesti – Bucuresti, il stiam deja. Chiar la nivel de milimetru.

1 comentariu

  1. Daca parcurgi frecvent drumul de mai sus, in 90% din cazuri vei intalni radar la Oreavu, localitatea inainte de intrarea in Ramnicu Sarat

Adauga un comentariu