Banca Transilvania si comisionul buclucas

Decembrie 2, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Am primit zilele trecute o notificare din partea Bancii Transilvania, conform careia as datora ceva bani catre ei. Uimit de cele scrise in notificare, am incercat sa-mi amintesc daca am avut vreodata vreun imprumut la Banca Transilvania.  Nu mi-am amintit nimic. Adica… nu am avut niciodata rate de platit la Transilvania. In schimb, undeva prin 2005 am avut un card de debit la ei, pe care l-am folosit doar atunci, in 2005, si niciodata dupa aceea.Pentru ca nu-mi place sa ma stiu dator, si pentru ca, ma consider un client corect, am incercat sa obtin ceva informatii la numarul de telefon din Notificarea primita, unde, de altfel, eram rugat de catre Banca Transilvania sa sun. Am sunat. N-am primit nici o informatie utila. Mi s-a spus ca am ceva datorii la banca, dar nu-mi pot spune ce reprezinta acele datorii, si nici ce valoare au. In schimb, m-au rugat sa ma deplasez la o agentie din Ploiesti pentru a obtine  mai multe informatii, si pentru a clarifica intreaga situatie.

Am sunat si la agentia respectiva. N-am putut obtine nici o informatie prin telefon, si m-au rugat si acestia sa ma deplasez la dansii la ghiseu.

M-am deplasat catre agentie, cu putin efort pentru a ma incadra in programul de lucru (pana in ora 18.00). Am ajuns cu 20 de minute inainte de ora de inchidere. Am cerut detalii privind debitele datorate bancii, si mi s-a raspuns doar cu valoarea acestora, fara a mi se explica motivul pentru care le datoram. La insistentele mele, de a mi se explica motivul acelor debite, mi s-a raspuns ca trebuie sa caute in arhiva (contul nu mai fusese folosit din 2005), si, asta ar insemna sa depaseasca programul de lucru pentru ziua respectiva (ora 18.00), desi, aveau inca 20 de minute la dispozitie pana la terminarea zilei de lucru, incercand astfel sa ma amane inca o data.

Dupa cateva “replici de incurajare” din partea mea am ajuns sa discut cu directoarea agentiei, care, mi-a explicat foarte diplomat si detaliat, ca debitul se datoreaza unui comision de administrare card, ce s-a acumulat in decursul timpului. Comisionul acela trebuia sa-l platesc pentru un card pe care nu l-am mai folosit din 2005, si care a expirat in 2006.

Concret, in 2006 cand a fost reemis cardul, eu nu am fost instiintat, si nici nu m-am prezentat sa il ridic. Mi s-a explicat ca in cateva luni de la reemitere, pentru ca nu l-am ridicat, acesta a fost distrus de catre banca. Adica, in 2006, cardul pe care trebuia sa-l primesc, dar pe care am refuzat sa-l ridic, a fost distrus de catre banca. Procedura mi se pare corecta. Ce nu mi se pare corect este ca, tot din 2006, dupa ce cardul a fost distrus (de catre banca) pana in prezent eu am tot platit comision de administrare a cardului. Administrarea unui card care nu exista, fiind in prealabil distrus tot de catre ei.

Adica eu nu aveam card, pentru ca era distrus, dar plateam comision pentru ca ei mi-l administrau. Pai, daca plasticul nu exista, pai daca plasticul nu a fost introdus niciodata in nici un bancomat, pai daca pe contul aferent cardului nu a fost efectuata nici o tranzactie din 2005 pana in prezent, ei pentru ce-mi luau acel comision de administrare card?

Am platit asa zisele datorii, desi nici macar o secunda nu le consider justificate, si-am cerut inchiderea contului.

Bomboana de pe coliva a fost anuntata in momentul in care pentru inchiderea contului a trebuit sa platesc un comision de 1 euro, si pentru ca, cumulat cu datoriile rezultate din sistemul informatic, totalul era undeva pe la 7,12 euro, mi-au cerut echivalentul in lei a 8 euro, pentru ca “a trecut de ora 18.00 si nu mai pot sa fac licitatie pentru schimbul valutar”. (citat din ce mi-a spus ofiterul de tranzactii, pentru ca eu nu am inteles foarte bine ce inseamna)

2 comentarii

  1. dexter89 says:

    la fel am patit si eu, doar ca nu am platit acel comision . Le-am spus ca si in judecata daca ma vor da nu au ce sa imi ia, doar piele de pe p–a ca nu am nimic pe numele meu, doar sa ma bage la inchisoare , dar pt. 90RON mai mult cheltuie in instanta

Trackbacks /
Pingbacks

  1. » Bancile si Online-ul :: ionutg

Adauga un comentariu