Cand esti prost …

Ianuarie 28, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

De dimineata am fost “o fuga” pana la Bucuresti. Am plecat cu masina, si m-am intors cu trenul. Masina a ramas in service.

Am venit cu un acceleratul 1535. Cand am ajuns pe peron, am ramas placut impresionat de modul in care arata acceleratul respectiv. E second hand, luat de la vecini, dar… cel putin e curat, arata bine … si nu te zdruncina.

Am urcat in tren, am gasit un loc liber si m-am asezat. Pe partea dreapta pe sensul de mers catre Ploiesti. In partea stanga a vagonului, in drept cu mine, a sosit in scurt timp o femeie trecuta de 50 de ani. Era cu nepoata sa, de vreo 12-13 ani.

Mi-am dat seama imediat ca sunt de undeva de la tara, dupa vocabular si volumul la care vorbeau. Erau imbracate bine, “de oras”, dar… limbajul era tot cel de la tara. Mi-am impus sa le ignor. Cred ca la fel au procedat si ceilalti calatori.

La un moment dat, vine “nasul”. Ii arat biletul, mi-l verifica, si-si continua activitatea, intorcandu-se catre tanti de langa. Aceasta ii arata biletul (probabil gratuit, de pensionara), si-i spune soptit ca pentru nepoata sa nu are bilet, ca a fost la fica-sa (mama fetei) si ca nu stia ca “i-o da sa o duca la tzara”. “Nasul” ii spune ca ii va da el bilet, dar ca acesta va costa 18lei. I-a mai spus sa pregateasca banii pana se intarce el.

Dupa aproximativ 10 minute, se intoarce nasul, se apropie catre tanti, si-ii arata un buzunar la geanta. Tanti, care pregatise deja banii, ii pune 5Lei in buzunarul gentii, si-i multumeste din suflet “nasului”. Acesta pleaca fara sa spuna nimic. Tanti, se intoarce catre nepoata-sa si-i spune : “Uite-asa am economisit ceva bani !” . Nepoata, se juca pe un telefon de doua ori mai scump ca telefonul meu.

Mi-am zis … asa e in Romania. Continuand sa-mi vad de treaba.

La un moment dat, de undeva din fata, se intorcea “nasul” cu seful de tren.

Tanti ii vede, si-i spune nepoatei sale : “Auoleo, asta se intoarce cu seful de tren …”

Cei doi, trec pe langa noi fara sa bage in seama pe nimeni.

Dupa ce au trecut, am mai auzit o replica. Tot a babei : “Ai dracu’ de panarame … “.

N-a fost nasu’ prost ca nu i-a “taiat bilet”?

1 comentariu

  1. Maria says:

    nu mai e valabila zicala ,, bine faci ,bine gasesti!,,

Adauga un comentariu