Ce functionalitati noi mi-as dori in Gmail

Iulie 16, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

tin-can-main_Full

Consider ca Gmail este cel mai bun serviciu online de mail. Il folosesc zilnic, si nu cred ca-l pot inlocui cu altceva. Accesez prin intermediul Gmail mai multe conturi de email (in jur de 10), si, pentru ca folosesc zilnic mai multe calculatoare, mi-ar fi greu sa-mi configurez Outlook sau Thunderbird (sau orice altceva) pe toate calculatoarele. Imi place interfata interactiva a Gmail-ului si, cel mai mult, imi place posibilitatea de filtrare a emailurilor.

Totusi, ar fi cateva functionalitati care mi-ar face orele la birou mai usoare :

  • posibilitatea de a programa trimiterea unui email. Sunt momente in care doresc ca un email sa fie trimis cu o oarecare intarziere. Spre exemplu, inainte de a pleca in concediu, sa pot programa o serie de emailuri pentru a fi trimise in perioada in care eu nu voi fi in birou.
  • posibilitatea de a accesa prin pop3 sau imap doar a emailurilor returnate de un filtru. Primesc mutle emailuri zilnic, dar vreau sa primesc pe telefonul mobil doar acele emailuri pe care eu le consider importante. Astfel as putea creea un filtru cu persoanele / subiectele care ma intereseaza, si sa primesc doar aceste emailuri pe telefonul mobil.
  • posibilitatea de a sorta emailurile in functie de diferite criterii ( sender, date, subject, etc.)
  • un fel de reminder pentru emailurile la care astept raspuns, dar nu l-am primit pentru un anumit numar de zile. Mi-ar placea sa existe un buton in GMail pe care sa-l folosesc atunci cand stiu ca astept un raspuns la un email trimis.
  • afisarea de informatii despre persoana care-mi trimite un email. Google ar putea determina profilul linked-in al persoanei respective, mi-ar putea afisa pe harta locatia acestuia, ar putea gasi poze cu persoana respectiva, nr. de telefon, etc.

Adauga un comentariu