Impresii Dacia Duster. My 2 Cents

Ianuarie 10, 2011 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Am avut ocazia weekendul trecut sa testez Dacia Duster. (ce-i drept timpul alocat a fost mai scurt decat mi-as fi dorit eu, si astfel nu a fost un test, ci mai mult o plimbare) . M-am plimbat cu un Duster 4×4 1.6 benzina 105 cai, dotari medii.

Impresia generala a fost una placuta. Am incercat tot timpul sa am in vedere pretul de achizitie al unui Duster, si tot timpul sa analizez calitatea si performantele in raport cu pretul.

In principiu mi se pare acceptabil ca aspect exterior (spatele e un pic cam ciudat…). La interior, spatiul lasa putin de dorit. Nu este in nici un caz mai mult spatiu decat intr-un logan. In ceea ce priveste finisajele, acestea arata mult mai bine ca la Logan, desi calitatea cred ca este aceeasi ca la Sandero. Aspectul general al bordului / consolei este placut, specific SUV-urilor. Scaunele sunt exact aceleasi ca la toata gama Dacia, care, din punctul meu de vedere ar mai putea fi imbunatatite din punctul de vedere al confortului. Vizibilitatea de la volan este foarte buna. Imi place senzatia de “superioritate” data de pozitia ridicata in scaun. Masina pare robusta, si-ti inspira un grad sporit de siguranta.

Modelul condus de mine era 4×4, avand posibilitatea cuplarii 2×4, Auto sau 4×4. Daca modul 2×4 este evident, modul Auto mi s-a spus ca cupleaza automat 4×4 atunci cand calculatorul simte ca este nevoie, in timp ce modul 4×4 implica tractiunea integrala atunci cand automobilul se deplaseaza cu viteze mai mici de 60km/h.

In modul 4×4 permanent, Duster mi s-a parut cam lenes, impresie datorata probabil motorului 1.6 benzina 105 cai, cu un cuplu inferior celui diesel.

Pe drum denivelat (majoritatea drumurilor din RO) s-a comportat foarte frumos. Pasagerii sunt destul de bine aparati de zdruncinaturile aferente gropilor din asfalt.

Per total, modelul testat mi-a lasat o impresie buna gandindu-ma la pretul de achizitie, desi mi-as fi dorit ceva performante in plus ale motorului, cat si ceva sisteme inteligente suplimentare (gen ESP, Traction Control).

Evident, aceasta este o parere personala, fara a avea pretentia de a fi un cunoscator in domeniul auto, desi am condus vreo cateva masini in decursul timpului.

Foto

Adauga un comentariu