Jocuri, Jocuri …. Jocuri !!!

Mai 15, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

jocuri.jpgZilele trecute am vizitat CERF 2008. Nu mi-am propus sa discut in acest articol despre marile inovatii  sau noile tehnologii prezentate la CERF 2008, pentru ca pur si simplu nu au existat !  In schimb, am observat cateva standuri care m-au pus pe ganduri din alt punct de vedere.

Am ramas cu gura cascata cand am vazut care standuri aveau cel mai mult succes. Nu ma asteptam sa vad cum se imbulzesc tinerii in 2008 cum se imbulzeau babele in ’80 la coada la lapte, in fata unor standuri banale (din punctul meu de vedere).
Standurile revistelor de jocuri au transformat CERF 2008 intr-o sala mare de jocuri gratuite in retea.

Din ce in ce mai multe persoane trag semnale de alarma asupra dependentei de calculator in ceea ce priveste copii cu varste din ce in ce mai mici. Exista doua tipuri de dependente : jocurile pe calculator si internetul (yahoo messenger in general).

Counter Strike si DotA juca toata lumea la CERF. Erau si concursuri cu premii… In ce constau premiile ? In … DVD-uri cu jocuri originale. Sunt aproape convins ca cel mai mare succes in ceea ce priveste promovarea si vanzarile ulterioare, l-au inregistrat filmele care comercializeaza jocuri pe calculator.

Unde s-au dus aspiratiile copiilor din ziua de azi? Mai au ei aspiratii ? Cred ca singurele momente in care ar putea sa se gandeasca asupra viitorului propriu sunt in pauza dintre doua runde ale jocului, in timp ce se incarca o plansa noua.

Pe vremea mea, copii colectionau si faceau schimb de Surprize Turbo, acum … ei fac schimb de CD-uri cu jocuri, si nu spun ca asta e un lucru rau … Dar, atunci cand jocurile pe calculator devin o activitate zilnica obligatorie, totul se transforma intr-o problema.

1 comentariu

  1. Ahriman says:

    Luni am fost la posta sa ridic un colet… in fata mea, doi pustani de vreo 7-8 ani, nu cred ca aveau mai mult, discutau despre… “tu nu-ti stii id-ul pe dinafara?”… “m-am jucat… nu-mi merge”… si altele la fel…
    Viitor de aur Playstation are… ca Romania si-asa s-a dus naibii!

Adauga un comentariu