Lucruri interesante despre Mos Craciun

Decembrie 23, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »
  • In lume exista peste 2 miliarde de copii (persoane sub 18 ani). Pentru ca obiceiul lui Mos Craciun nu este prezent in toate religiile de pe mapamond, 85% din acesti copii nu vor primi cadouri.  Astfel, Mos Craciun ar putea darui cadouri la aproximativ 378 de milioane de copii.
  • Considerand o medie de 3 copii intr-o familie, Mos Craciun va fi nevoit sa viziteze aproximativ 126 de milioane de familii, si un numar aproximativ egal de case.
  • Pentru a imparti toate cadourile, Mos Craciun are la dispozitie 31 de ore, in cazul in care strabate Globul Pamantesc de la Est la Vest, tinand cont de diferentele de fus orar, si de viteza de rotire a Pamantului in jurul axei sale.
  • Intr-o secunda, Mos Craciun ar trebui sa imparta cadouri pentru 3387 copii. Pentru fiecare casa, Mos Craciun are la dispozitie 0,88 milisecunde pentru a-si parca sania, a intra pe horn (sau pe geam, sau pe gaura cheii), pentru a pune cadourile in ghetute si sub brad, si pentru a iesi din casa.
  • Considerand ca cele 126 de milioane de case ce le va vizita Mos Craciun sunt distribuite in mod egal pe suprafata Pamantului, Mosul va avea de strabatut aprox. 1,5 kilometri intre doua case consecutive.
  • Viteza de deplasare a lui Mos Craciun este de minim 1400 de kilometri pe secunda, ceea ce ar insemna 84.000 km/minut sau 5.040.000 km/h. Comparativ cu viteza sunetului, Mos Craciun ar trebui sa se deplaseze de 4000 de ori mai rapid. Cel mai rapid vehicul construit de om, este proba spatiala Ulysses, ce are o viteza maxima de 44 km/s, in vid. Mos Craciun va trebui sa se deplaseze de 32 de ori mai rapid decat aceasta.
  • presupunand ca fiecare copil ar primi drept cadou un joculet LEGO, cu o greutate de 1Kg, sania lui Mos Craciun ar cantari peste 126.000 de tone. In conditii normale, un ren poate trage in jur de 140 de kilograme. Astfel, in aceste conditii, sania lui Mos Craciun ar trebui trasa de 900.000 de reni.

Adauga un comentariu