Mai crede cineva in Mos Nicolae ?

Decembrie 4, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Mos Nicolae a ajuns sa fie aproape dat uitarii. Poate si datorita obiceiului sau de a nu se arata niciodata, comparat cu Mos Craciun, care in perioada iernii este omniprezent. In noaptea de 5 spre 6 Decembrie, Mos Nicolae se strecoara pe la geamurile copiilor, punandu-le cadouri in ghetute celor cuminti.

Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.

De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

Sursa

Mos Nicolae nu aduce “iPhoane”, XBox-uri sau Plasme. Mos Nicolae aduce dulciuri si jucarii la copii.

Si-acum ma intreb : Daca Mos Craciun a fost comercializat in urma cu multi ani, oare Mos Nicolae a ramas in continuare acelasi personaj care doreste sa aduca zambetul pe buzele copiilor, sau pur si simplu a fost sau va fi dat uitarii?

2 comentarii

  1. mihai says:

    e o conspiratie si asta cu Mos Nicolae… fel de fel de controverse una mai frumoasa ca alta una mai nasoala ca alta una mai interesanta ca alta finalul este ca n mai exista . :-> 😕 dar exsita inlocuitorii lui ori spiritul lui printre noi .. sarbatorile vin :))

  2. zorin says:

    Eu cred ca atmosfera de sarbatoare si mirosul de iarna a disparut de mult. Mai crede cineva in bunatate macar?

Adauga un comentariu