Mitul furtului de autoturisme in timpul vacantei la bulgari

Iunie 8, 2010 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Observ ca din ce in ce mai multe persoane sunt speriate de furtul autoturismelor pe perioada sejurului pe litoralul bulgaresc.

Am fost de 5 ori la bulgari. De fiecare data cu masina personala. Intr-una din “excursiile” facute la bulgari am ramas chiar fara masina, si-asta pentru ca nu stiam foarte bine cum stau lucrurile cu parcarea autoturismelor in statiunile de pe litoralul bulgaresc.

Se dezvolta din ce in ce mai mult mitul conform caruia la bulgari se fura masini. Multi spun ca riscul sa ramai fara masina este foarte mare.

Eu zic ca imaginea ce se doreste a fi conturata prin acest mit nu este chiar reala. Intr-adevar se fura masini la bulgari. Se fura masini de lux. Si, se fura in special acele masini de lux care nu sunt parcate in parcarea monitorizata video, si pazita de portar a hotelurilor cu pretentii. Se fura in special acele masini luxoase, lasate ostentativ, parca doar doar le-o fura cineva.

Masini se fura si in romania. Dar, cu asta ne-am obisnuit, si nu mai vorbeste nimeni. De cativa ani buni n-am mai auzit o stire la TV ca in statiunea X de pe litoralul romanesc a fost furata o masina. In schimb, cu bulgarii e altfel. Parca ziaristii de-abia asteapta. Nu se incearca oare creerea unei imagini negative?

Oricum, celor care vor sa mearga la Bulgari cu masina personala, pentru un sejur fara griji,  recomand CASCO valabil si in exterior, rovigneta platita, fara detector de radar in parbriz, parcare pe locurile hotelului, afisand in geam autorizatia obtinuta de la hotel, si-astfel sejurul poate fi petrecut fara nici un fel de griji privind autoturismul. Spun doar ca, atunci cand sunt luate masurile de precautie, sejurul poate fi la fel de linistitor indiferent de locatie, indiferent de miturile ce se incearca a fi creeate,  indiferent de nationalitatea hotilor de masini, pentru ca, de ce nu, si-n Bucuresti sau Ploiesti se fura masini, dar noi nu ne mai facem atatea griji. Oare ne-am obisnuit?

2 comentarii

  1. Haotik says:

    Loganu meu nu-l fura nimeni, se fura pasaturi in general din ce am auzit.

  2. Alexandra says:

    Adevarat este ce ai scris tu acolo si chiar nu cred ca merita sa stai pe litoral la noi de frica ca ti se va fura masina.

Adauga un comentariu