Noua lege a fumatului: pentru fumatori sau nefumatori?

Ianuarie 18, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Incepand de la 01 Ianuarie 2009, administratorii de localuri sunt obligati sa delimiteze zonele alocate fumatorilor, de cele pentru nefumatori. De asemeni, calea de acces catre zona de nefumatori va trebui sa nu se intersecteze cu spatiul alocat fumatorilor.  Mai mult, spatiul alocat fumatorilor va trebui sa ocupe cel mult 50% din suprafata totala disponibila. fiind obligatoriu ventilat.

Intrebarea este :  Noua lege a fumatului este data pentru a proteja nefumatorii sau pentru a micsora numarul fumatorilor?

Consider ca Legea Fumatului, protejeaza in primul rand nefumatorii. Multi fumatori afirma ca e dreptul lor sa decida daca fumeaza sau nu. Dar, nefumatorii nu au dreptul sa decida daca vor sau nu sa inhaleze fumul tigarilor fumatorilor?

In acest moment sunt foarte putine (aproape deloc) localuri in care spatiul fumatorilor este complet separat de cel al nefumatorilor. In afara restaurantelor “Fast Food” cu renume, nu cunosc nici un local in care fumatul este interzis.

Si-atunci, ca un nefumator ce sunt, unde as putea sa-mi petrec timpul liber, in asa fel incat sa nu inhalez fum?

Fumatorii cer sa le fie respectata alegerea, si spun ca se simt discriminati. Dar noi, nefumatorii… care asa ne-am nascut, nu simtim nevoia sa ne fie respecata alegerea de a nu fuma ?

Dar daca eu decid sa nu mai folosesc niciodata apa si sapun, cei din tramvai sau autobuz sunt obligati sa ma suporte? Cred ca nu.

Asa ca, fumatorii pot (din punctul meu de vedere) sa-si desfasoare activitatea in spatiile special amenajate, sau … la ei acasa, fara a ne obliga si p noi sa ne “simtem bine” cu fumul lor.

Deci, parerea mea e ca Legea Fumatului este pentru nefumatori.

1 comentariu

  1. kingquizz says:

    Asta ne mai trebuia noua – o lege a fumatului care oricum nu este pusa in practica.

Adauga un comentariu