Oraselul Copiilor

Ianuarie 1, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Imi aduc aminte cu nostalgie de copilarie, cand, in prima zi din noul an, alaturi de bunici si parinti, mergeam in Oraselul Copiilor. Era o bucurie mare pentru mine, cat si un prilej de a cheltui o parte din banii “castigati” la Sorcova si Plugusor.

“Masinutele Busitoare” imi placeau cel mai mult. As fi cheltuit toti banii acolo. Restul nu prea ma atragea.

dsc_4718_small

Poate-mi placea asa de mult atunci, pentru ca pe mine tot ce ma interesa din Oraselul Copiilor erau doar masinutele.

Acum, nu am cum sa nu observ ce a ajuns sa fie Oraselul Copiilor. Din cate am observat, Oraselul Copiilor s-a transformat in Oraselul Cocalarilor si Pitipoancelor.

Nu ai loc de “tocilarii” care vor sa-si demonstreze barbatia la aparatele acelea de dat cu pumnii. Am impresia ca desfasoara vreun ritual (pe care eu nu-l cunosc) pentru a-si impresiona femelele, asa cum am vazut eu pe Animal Planet ca fac unii masculi.

Daca intri in Oraselul Copiilor cu ceva in buzunare, cu siguranta vei iesi cu ele goale. Din doua motive : fie din cauza preturilor, fie din cauza “binevoitorilor” care de-abia asteapta sa mai “produca” ceva.

Daca media de varsta este undeva in jurul cifrei 17 (un pic cam mare zic eu), media de culoare este in mod cert foarte aproape de “negru”.

Oraselul Copiilor

“Balerina” ce a “unduit” generatii de copii, a fost inlocuita de diverse “utilaje draconice”. Oraselul Copiilor s-a transformat intr-o cetate a senzatiilor tari. De-acum se pleaca din Oraselul Copiilor cu parul maciuca. Putine dintre utilaje iti permit sa “mananci ceva” inainte de a le folosi.

Caruselul nu-l mai foloseste nimeni. Degeaba se straduiesc cativa parinti sa-si convinga copii sa “se dea” in carusel. Tot mai frumos e “ciocanul”. Are mai multe luminite !

Te-ai astepta ca atunci cand intri in Oraselul Copiilor sa fii intampinat de rasete de copii. Nu esti ! Mai nou, cand intri in Oraselul Copiilor te doboara urletele si suspinele pline de spaima ale celor care se-ncumeta sa incerce nu stiu ce “comedie”.

dsc_4729_small

2 comentarii

  1. claudia says:

    draga ionut se pare k ti s-a indeplinit dorinta. acum am vazut ce ORASEL FRUMOS aveti. niste topogane obosite de plastic.. care apropo cum crezi k copii pot sa le foloseasca la -10 grade? si mai ales fara incaltari? stii ca sunt obligati sa se descalte nu? nu crezi k intelegi mare lucru. mutarea oraselului e doar o chestie politica. sory dar daca iti e dor de masinute le gasesti in centru bucurestiului la km o. mai exact in parcul din piata unirii. se pare k bucurestenilor le place distractia!

  2. dragos says:

    vreau sa fie la hala coreco unde a fost atatya ai

Adauga un comentariu