Painea la Restaurant, produs de lux

Decembrie 16, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

PaineNu-i asa ca … painea este unul dintre cele mai scumpe produse de la orice restaurant din Romania ? Pentru trei felii de paine, sau pentru o chifla amarata platim 3, 5 sau poate chiar 8 lei…

Daca as fi neovit sa mananc doar paine, ca sa ma satur … cred ca ar trebui sa mananc o paine intreaga. Iar daca pretul catorva felii este aproape de 5 lei, o paine intreaga ar ajunge probabil pe la 15-20 lei.

La fel si cu mamaliga. Te costa  4 lei o lingura de mamaliga.

Tin minte cum imi povesteau strabunicii mei, ca, in perioada interbelica, din cauza saraciei, mamaliga era mancarea saracului. Saracii mancau mamaliga fripta pe plita.

Acum, la restaurant, mamaliga are pret de delicatesa. Daca as dori la felul intai o paine, iar la felul doi o mamaliga, as fi nevoit sa platesc la fel de mult cat pe o ciorba la felul intai  si o friptura la felul doi.

Oare n-ar trebui ca … painea, mamaliga, ardeiul usturat, ketchup-ul, mustarul, mujdeiul de usturoi, etc. sa fie gratis? Oricum, costurile de productie pentru produsele enumerate mai sus sunt minime. In acelasi timp, costurile aferente ar putea fi incluse in pretul mancarii. Cam asa fac p’afara restaurantele care se respecta.

De ce ne dau Internet Wireless gratuit, instaleaza plasme cu diagonala de ‘jdemii de centimetri,  dar ne pun sa platim fiecare felie de paine.

1 comentariu

  1. Laura says:

    Foarte adevărat!!!! Poate misiunea lor este să ne ţină la regim şi cu preţurile astea să nu mai comandăm pâine……..:)

Adauga un comentariu