Probleme cu incarcarea la Telefoanele Dual Sim TECNO T880

Mai 13, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Telefon DUAL SIM TECNO T880In urma cu ceva timp scriam un articol de prezentare pentru telefonul Dual SIM TECNO T880, pentru ca mai apoi sa revin cu o serie de impresii legate de utilizarea telefonului Dual Sim TECNO T880, in care concluzionam ca pentru suma cheltuita, telefonul merita banii.

Totusi, observa ca din ce in ce mai mutle persoane au probleme cu incarcarea Telefonului Dual Sim TECNO T880, de aceea, revin cu o serie de sfaturi si precizari cum sa scapati de aceasta problema extraordinar de enervanta.

Telefonul Dual SIM TECNO T880 are urmatoarea problema : Atunci cand bateria este descarcata, telefonul nu se incarca, si nici nu poate fi pornit.

Din observatiile mele, se pare ca in momentul in care telefonul a dat primul semnal de “baterie descarcata”, acesta nu mai poate fi oprit in mod normal. Mai precis, daca se doreste oprirea din buton a telefonului, dupa ce acesta a semnalizat pentru prima data “baterie descarcata”, telefonul se va inchide brusc, ca si cum i-ati fi scos bateria.

Problema nu este data de modul in care se stinge telefonul atunci cand bateria este descarcata, ci de faptul ca in acel moment nu-l mai puteti porni. Deci, de la primul semnal de baterie descarcata, daca telefonul se opreste, nu mai poate fi pornit in mod normal.

O alta observatie de-a mea este faptul ca atunci cand telefonul are bateria descarcata, si este oprit, acesta nu se incarca, indiferent cat l-ati lasa in priza. Desi pe ecran semnalizeaza ca incarcarea a inceput, practic, bateria nu primeste curent.

De aceea, atunci cand bateria este complet descarcata, pentru a o reincarca este necesar sa porniti telefonul, … ceea ce… bineinteles nu merge.

 Solutia problemei de incarcare a Telefonului DUAL SIM TECNO T880

Solutia 1

 1. Desfaceti capacul din spate al telefonului, scoateti bateria, inalturati cele doua cartele SIM. Inlaturati cardul de memorie, apoi montati bateria in locasul sau.
 2. Introduceti incarcatorul in priza, si tineti mufa care intra in telefon la indemana
 3. Porniti telefonul (fara SIMuri  si card de memorie)
 4. Imediat cum apare ecranul “Welcome” inserati mufa incarcatorului in partea de jos a telefonului
 5. Telefonul va porni, va afisa ecranul de stand-by, cu mesajul “Charger Connected”

Obs.: Concentrati-va pentru a reusi sa urmariti pasii de mai sus din prima, deoarece pe masura ce veti porni telefonul, bateria se va consuma mai departe (chiar daca nu mai are SIMurile si cardul de memorie). La un moment dat s-ar putea sa aveti ghinionul sa nu mai porneasca deloc, caz in care … va recomand solutia 2.

Solutia 2

Pentru a aplica aceasta solutie aveti nevoie de cunostinte minime de electronica. In caz contrar, apelati la un prieten.

In acelasi timp, pentu aceasta solutie aveti nevoie de un incarcator de telefon mai vechi, sau orice sursa de curent continuu de 5v.

 1. Se desface capacul din spate al telefonului, si se extrage bateria
 2. Se identifica pe incarcatorul dvs. firul pozitiv (de obicei este colorat rosu, sau este marcat cu o dunga), cat si firul negativ (de obicei este albastru)
 3. Se introduce incarcatorul vechi in priza, fara a-l pune in scurt
 4. Se aplica bornele incarcatorului pe bornele bateriei, plus la plus si minus la minus. (adica .. firul rosu la borna + a bateriei, si firul albastru la borna – a bateriei)
 5. Se mentine contactul pe bornele bateriei timp de cateva minute (5-8minute)
 6. Dupa cele 5 minute, se desface conexiunea dintre incarcatorul vechi si baterie, se monteaza bateria pe telefonul dual sim tecno t880, se porneste telefonul si se incarca cu incarcatorul propriu, asa cum se face in mod normal.

Cum sa evitati problema de incarcare a Telefonului Dual Sim Tecno T880

Pentru a evita problema aceasta de incarcare pe care aproape orice telefon dual sim tecno t880 o are, trebuie  sa aveti grija sa nu ii consumati niciodata complet bateria. In momentul in care telefonul s-a oprit singur din cauza bateriei, aveti foarte mari sanse sa intampinati aceasta problema.

In concluzie… incarcati telefonul cat mai des. Daca este nevoie, incarcati-l zilnic.

7 comentarii

 1. nikus says:

  am luat 2 tel cect t689i si acelashi lucru face nu pornesc cu niciuna din cele 4 baterii solutia , am folosit una deja incarcata si totul merge perfect, tel au fost cumparate de la vipgsm bucuresti,evitati magaziunul online.bafta!!

 2. Phlo says:

  Salutare! Am si eu o problema cu acest telefon: se restarta singur si l-am dus la garantie (dupa vreo 50 de zile mi-a dat altul, care se cunostea ca nu era nou) si la respectivul nu pot raspunde daca cineva ma apeleaza pe cartela 2. ce pot face? mai are careva aceasta problema? Ms mult

 3. ciprian says:

  am luat si eu un tel tecno dar fara incarcator .de unde pot face rost de unul tecno t 880

 4. mihai says:

  buna ziua ,am si eu o problema cu un sagem :il pun la incarcat se incarca dar cand deconectez incarcatorul bateria arata ca tot se incarca pana se termina bateria .stie cineva ce are.MRS

 5. clofu says:

  @mihai-cel mai probabil trebuie schimbat softul telefonului.te costa in jur de 30lei

 6. valy says:

  salve am si eu o intrebare cam cat ar costa un soft pentru un tel t880 tecno

 7. Popovici Eduard says:

  unde pot gasi sa cumpar un incarcator pt.telefonul tecno ?

Adauga un comentariu