Turism

Octombrie 10, 2010 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Turismul nu mai merge la fel de bine ca in anii anteriori. Asta o spun majoritatea celor care detin pensiuni sau hoteluri. Bineinteles ca e valabil in special pentru Romania.

Ma intreb totusi de ce atunci cand cineva rezerva o vila intreaga adica 12 camere, dar in final ocupa 10 sau 11, proprietarul nu este multumit si solicita sa ii fie platite toate camerele, chiar daca nu le foloseste nimeni.

Oare nu se poate multumi cu faptul ca vila are incarcare de peste 80%, in timp ce vecinii n-au nici 20%? Si de ce spun ca vor tine pornita centrala toata noaptea (apa calda + caldura) cand de fapt la ora 11:30pm toate caloriferele sunt reci? Asa au impresia unii ca se face turism. Uite-asa cred ei ca atrag clienti. Si culmea este ca de cele mai multe ori chiar ii atrag. Ii fac sa vina si a doua oara. Si-asta pentru ca majoritatea clientilor foarte tineri nu au grad de comparatie privind calitatea serviciilor oferite. Ei sunt multumiti ca gazda nu i-a dat afara atunci cand involuntar au provocat nu -conteaza-ce-paguba, pentru care oricum au platit cel putin triplu.

Oricum, in alta ordine de idei, azi am avut parte de prima ninsoare din toamna-iarna 2010, in Simon (zona Bran). Am inghetat, dar cel putin, m-am simtit bine. Chiar daca am luat bataie la monopoly, cel putin m-am clasat pe locul 2.

Iar acum, nu am somn (prea multa cafea) si-omor cu stylusul ecranul PDA-ului, scriind acest post. Ah, si… da Silviu, Stiu ca pe Android era mai usor. :)

2 comentarii

 1. Haotik says:

  Tineri pleaca tot mai des in Austria la ski, in Viena la cumparaturi, in Europa, si vor avea incepe sa compare preturile si serviciile.

  Cati romani se duc in Bulgaria vara? Eu de vreo 3 ani nu am mai dat prin statiunile Romanesti, cu o mica exceptie anul asta cand am descoperit ca pe ici pe colo pitite mai exista cate o “vama veche”

  La munte, trecand peste conditile de schi, telescaune si telecabine cu cozi interminabile, conditile de cazare sunt si ele de doi lei sau foarte scumpe. Mai bine stau 2-3 saptamani in austria si gata decat prin romania.

 2. Alex F. says:

  Din nefericire asta e mentalitatea proprietarilor de pensiuni/vile turistice din Romania :-) Sunt si exceptii dar prea putine.

  Daca ai drum prin Busteni la iarna, iti recomand Casa Marian :-) Dintre toate structurile de cazare la care am fost vreodata (din Romania) mi s-au parut cei mai amabili iar serviciile foarte bune.

Adauga un comentariu