Un fel de CARITAS, dar numai pentru ei

Decembrie 30, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

snapshot_small

Tare “slab de inger” trebuie sa fii ca sa participi la concursurile din gama: “Suna, ghiceste prenumele si castigi 2000 RON, GARANTAT !”

Ma uimeste faptul ca suna lumea. Care e probabilitatea sa ghicesti exact prenumele care se termina in “NA” ? Toata lumea se gandeste la un prenume de fata. Pentru ca majoritatea prenumelor de fata se termina in NA. Totusi, nu m-ar mira daca la final se va dovedi ca prenumele castigator va fi un prenume masculin.

Oricum, consider ca o asemenea emisiune este pur si simplu inselatorie pe fata. Chiar daca aparent regulile jocului sunt clare, modul in care se desfasoara, cat si probabilitatea foarte mica de castig, fac aceste emisiuni sa semene foarte mult cu … CARITAS.

De ce permite CNA-ul sa se difuzeze asemenea emisiuni? Din punctul de vedere al telespectatorului tembel, un Apel / SMS ( aproximativ 5 RON ) nu este un efort prea mare. Totusi, pentru realizatorii emisiunii, miile sau zecile de mii de Apeluri / SMS-uri primite se strang, si compun o suma destul  de mare. Premiile oferite in cadrul acestor emisiuni (atunci cand sunt oferite) sunt foarte mici, reprezentand un procent foarte foarte mic din incasari.

Din punctul meu de vedere, asemenea emisiuni au scopul de a face bani multi, de pe urma telespectatorilor naivi. Pacat ca sunt multi. Asa s-a intamplat si la CARITAS, si la FNI … si la multe astfel de jocuri.

Adauga un comentariu