Vremea rea, si prostia omeneasca

Noiembrie 22, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Deva – Timisoara – Arad – Deva

Asta e traseul pe care am fost nevoit sa-l parcurg in urma cu doua zile. 370km. Trezit la 5.30, plecat la 6.00 si sosit, tot in Deva, de unde am si plecat, la ora 19.30

Pe tot traseul, toata ziua a fost ceata densa. La un moment dat aveam impresia ca ceata ma urmareste pe mine. Nu m-am gandit niciodata ca se poate forma ceata pe o suprafata geografica atat de mare.

In conditii de ceata, traficul rutier e ingreunat. La fel a fost si Vineri. Vizibilitatea era la maxim 15 metri in fata masinii. Din nefericire, pe tot traseul, am avut ocazia de a ma intalni cu cateva zeci de tiruri, experienta in urma careia am ajuns la urmatoarea concluzie :

Sunt doua tipuri de soferi de tiruri :

  1. Oameni. Cei cu bun simt, care-si dau seama ca in conditii de ceata e destul de greu ca cineva sa-i depaseasca, si-atunci cand intra pe o portiune de drum mai dreapta micsoreaza viteza, trag usor dreapta, se asigura ca nu vine nimic din fata, si-apoi fac semn celui din spate sa depaseasca. Datorita unor astfel de soferi am reusit Vineri dimineata sa nu intarzii la Lansarea Windows 7 din Timisoara. Multumesc !
  2. Animale. Cei fara pic de minte. Cei care in aceleasi conditiii de ceata, cand tu circuli cu 80km/h cu teama, pentru ca oricum nu vezi nimic in fata, ei vin in spatele tau,  se agata de carligul pentru remorca, si-ti fac faruri ca sa te evapori din fata lor. Acelasi gen de soferi sunt cei care circula cu viteza invariabila, invers proportionala cu distanta dintre tine si spatele camionului lor. Pe masura ce te apropii de spatele camionului, plin de teama-n suflet, cu jumatate din atentie alocata Crucilor si Rugaciunilor catre Puterea Divina, sa nu trimita pe nimeni pe contra sens atunci cand tu vei depasi, ei se-apuca sa accelereze, punandu-te astfel in incapacitatea de a mai depasi, silindu-te sa treci de la vorbele crestine la vorbele despre familia celui din fata.

Intotdeauna am respectat soferii de tir, pentru indemanarea cu care pot manevra un vehicul de 10 ori mai mare decat caruta mea. Am inceput de-acum sa fiu mai atent pe cine respect.

Adauga un comentariu