Ziaristii lu’ Peste

Ianuarie 27, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

De cate ori ati citit articole scrise de “ziaristii lu’ peste” despre nu stiu ce “baiat destept” care a spart nu stiu ce server sau site? De ce de fiecare data acesti “baieti destepti” sunt prezentati ca niste genii? Uite un exemplu :

Geniul din Craiova, care a fost condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare pentru că a reuşit să cloneze site-ul Poştei Italiene, va susţine la începutul lunii viitoare primele examene în calitate de student la Facultatea de Inginerie Informatică de la Universitatea din Milano. Sursa

Este un geniu pentru ca a reusit sa cloneze site-ul Postei Italiene ? Majoritatea liceenilor ce studiaza profil informatic pot clona un site. Pentru asta nu trebuie sa fii un geniu.

Daca ar fi fost neovie de un nivel atat de ridicat (de geniu) pentru a clona un site, atunci n-ar mai fi existat atatea firme de design web in Romania.

Si… cum vine asta : “… a fost condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare pentru că a reuşit să cloneze site-ul Poştei Italiene …”. Pentru ca a clonat site-ul a fost condamnat ?  Ia uite un alt geniu aici. Tipul zice ca poate sa cloneze site-uri… pentru un pret modic intre 180$ si 230$.

Nu faptul ca a clonat un site i-a adus condamnarea. Si nici nu trebuie sa fii un geniu pentru asta.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a împlinit un an de când Bogdan Gabriel Ionescu a fost încarcerat. El a fost condamnat după ce a clonat site-ul Poştei italiene, prin intermediul căruia, împreună cu complicii săi, a furat aproximativ 500.000 de euro

Domnilor ziaristi, ca sa clonezi un site, nu trebuie sa fii un geniu. Ca sa creezi un virus sau un troian, nu trebuie sa fii un geniu. Ca sa lansezi un atac informatic… nu trebuie sa fii un geniu. Geniul … este cel care face ceea ce altii inaintea lui nu au putut face. Asta inseamna sa fii geniu.

1 comentariu

 1. anonim says:

  Ei las, ca nici cu voi, specialistii IT, nu mi-e rusine (n-am zis inginer IT, pentru ca majoritatea nu sunteti, orice ar scrie pe licenta) – nu aveti habar sau/si nu aplicati prea multe din chestiile clasice de soft eng, care apropo nici nu se invata in scoala noastra…
  Dar, revenind, atata vreme cat majoritatea specialistilor se ocupa cu web design, care, daca lasi la o parte partea estetica, SEo etc, e de 2 bani dpdv tehnic, n-am ce pretentii sa am de la ziaristi.
  Nu crezi? Siteuri care tin in spate afaceri cunoscute sunt vulnerabile la xss si sql injection (s-a pornit o campanie mica de dare in vileag, vezi siteurile unor cotidiene, ejobs, neogen etc). Securitatea e varza in orice firma si a scoate infromatii dintr-o firma e aproape deranjant de usor pentru orice stie ce e ala un troian.
  Asa ca… give me a break cu firme de IT care fac webdesign (cunoscutul LAMP) ca pe parte tehnica,s ecuritate sunt varza. Daca merge si asa, de ce sa mai ne batem capul. Stiu ca vina e a managerului care prefera mult si repede, dar nici tehnicii nu-s mai breji
  Asa ca, la asa oameni de IT, asa jurnalisti, si asa popor.

Adauga un comentariu