Ziua României la Televizor

Decembrie 1, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Am aşteptat cu ceva nerăbdare  să urmăresc parada ce a avut loc astăzi, 1 Decembrie în Bucureşti, Capitala României. Pentru că nu am putut ajunge acolo, am ales sa o urmăresc la TV.

Mare mi-a fost dezamăgirea când am constatat că nici una din televiziunile româneşti nu a difuzat parada.

TVR a difuzat slujba de la Alba Iulia

ProTv a difuzat stiri, HappyHour şi zeci de promo-uri de ziua ProTv

Antena 1 şi-a bătut joc de telespectatorii săi cu o emisiune specială Netă cu Răzvan şi Dani, transmisă execrabil în direct din Liberty Mall. Jenantă emisiune. Apoi au difuzat BD Intră în Acţiune, frumos film, dar nepotrivit în context.

Realitatea şi Antena 3 ne-au îndoctrinat cu Geoană, Antonescu şi Johannis (sau cum s-o scrie).

N24, într-o indiferenţa bolnavă, difuza de dimineaţă Biografia Statelor Unite ale Americii

Am reuşit să urmăresc ceva secvenţe de la Parada din Bucureşti, într-un medalion pe RealitateaTv. Intr-un patratel mic ce ocupa 15% din ecran, m-am chinuit cu lupa sa inteleg ce se intampla. Dar cel putin … am vazut parada … nu ?

Nu mai suntem mândri că suntem români. Nu mai suntem mândri de cei care ne apară şi ne reprezintă ( şi nu mă refer aici la clasa politică ).

Eu sunt încă mândru că sunt român, şi sunt recunoscător tuturor celor care prin activitatea lor ne asigură nouă, celorlalţi români un trai mai sigur şi mai liniştit. Mă refer aici la Pompieri, SMURD, jandarmi, armata şi poliţie.

Ştiu că fiecare pădure are uscaturile sale, dar mai ştiu şi că acele uscaturi pot fi înlăturate. Ştiu că poliţia are imaginea pătată. Asta nu înseamnă că am intrat pe un drum fără întoarcere. Nu toţi sunt manjiti.

Dar cu Jandarmii  sau  cei de la SMURD ce avem?  Dar cu pompierii?

Astăzi, de Ziua Naţională a României le doresc tuturor românilor o viaţa frumoasă, iar  directorilor de programe ale posturilor enumerate mai sus, le doresc să nu fie trataţi cu aceeaşi indiferenţa aşa cum au procedat ei, atunci când vor avea nevoie de serviciile pompierilor, SMURD, jandarmeriei sau armatei.

Adauga un comentariu