ebook: Into Thin Air by Jon Krakauer

Iunie 22, 2011 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

into-thin-air-by-jon-krakauer Cartea lui Jon Krakauer – “Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster”, este cea de-a doua carte pe care am citit-o (in urma cu vreo doua saptamani) pe noul meu Kindle ebook reader. Este o relatare a autorului despre tragedia care s-a intamplat in luna Mai 2006 pe muntele Everest, cand trei grupuri de alpinisti, inclusiv autorul, au fost surprinsi de o furtuna puterinca, chiar in momentul in care coborau de pe cel mai inalt varf din lume. Ulterior, acest eveniment nefast a fost declarat ca momentul in care muntele Everest si-a primit cea mai mare jertfa umana din istoria alpinismului.

Abilitatea cu care Jon Krakauer (jurnalist pe-atunci la revista Outside)  prezinta modul in care a fost organizata expeditia pe muntele Everest, ascensiunea catre fiecare baza, problemele de aclimatizare si conditiile climatice la care au fost expusi, atacarea varfului, furtuna ce i-a surprins imediat dupa cucerirea celor 8.848 de metri, chinurile prin care a trecut fiecare, deciziile foarte grele, tragedia celor doborati de furtuna si nu in ultimul rand regretul fiecaruia dintre supravietuitori fata de incapacitatea de a ajuta victimele, m-a captivat inca din primele paragrafe. Pur si simplu mi-era greu sa ma opresc din citit. Cum prindeam cateva minute libere, cum ma intorceam la citit.

O carte care o recomand. Poate fi achizitionata de pe amazon.

P.S.: Ce ai face daca propria-ti viata ar fi intr-un pericol foarte mare,  dar si ca cel de langa tine ar muri neconditionat fara ajutorul tau? L-ai ajuta, cu pretul sanatatii sau chiar vietii proprii? Citind cartea am realizat ca pentru cei aflati pe munte in timpul furtunii, camaraderia a contat mult mai mult decat sanatatea, integritatea sau chiar viata personala.

Adauga un comentariu