ebook:The Mockingjay by Suzzane Collins

Iulie 8, 2011 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

the-mockingjay-by-suzanne-collins Cea de-a treia, si ultima carte din seria “The Hunger Games“, “The Mockingjay” debuteaza cu raspunsurile  privind modul in care editia 75 a jocurilor a putut fi finalizata si despre cum concurentii celei de-a 75a editie a jocurilor au reusit sa evadeze din arena cu ajutorul locuitorilor din Districtul 13, considerat nelocuit, ca urmare a bombardamentelor efectuate de armata capitalei in urma cu multi ani, datorita incercarii de razvratire a populatiei.

Desi undeva pe la mijlocul romanului autoarea se pierde  in detalii inutile, reusind astfel sa-mi piarda atentia, dupa cateva pagini mai plictisitoare actiunea se reia, iar povestirea se reintoarce in tiparul deja stabilit. Ultimul sfert al romanului este “suprasaturat” de schimbari de situatie, devenind imposibil pentru mine de a ma opri din citit.

Desi la o analiza ulterioara s-a dovedit a fi previzibil, finalul cartii (si al seriei) este surprinzator. Evident ca binele castiga, doar ca, in aceasta carte “binele” nu este evident. Aparentele nu reflecta intotdeauna realitatea. Nu vreau sa stric placerea de a citi aceasta carte, motiv pentru care nu-i voi prezenta cea de-a doua jumatate, lasand aceasta placere in seama celor care-si doresc sa traiasca in propria imaginatie o aventura cum nici unul din filmele ultimilor ani nu poate egala.

Romanul  The Mockingjay face parte din seria The Hunger Gamesscrisa de Suzanne Collins, ce contine urmatoarele carti:

  1. The Hunger Games
  2. Catching Fire
  3. The Mockingjay

 

Adauga un comentariu