Site-uri pentru dispoztive mobile

Decembrie 14, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Ma aflu intr-o camera de hotel, si vreau sa aflu numarul de telefon al unei firme de taximetrie. In momentul de fata sunt nevoit sa deschid cateva site-uri cu pagini complicate si sa caut vreo 5 minute prin paginile respective, pana gasesc ceva util.

Sa zicem ca tocmai am coborat din tren/avion/masina si vreau sa gasesc un hotel sau un restaurant. Ce fac? Scot laptopul din geanta, ii infig modemul, il pornesc si caut hotelul? N-ar fi mult mai usor sa fac asta direct de pe telefonul mobil (smartphone, cu conexiune la internet)

Sa zicem ca as vrea sa consult mersul trenurilor. Sau poate vreau sa verific la ce ora am legatura pe un aeroport.

Dar daca as vrea sa stiu ce film ruleaza la Cinema X, in seara asta?

Sunt curios de ce la noi in tara nu se dezvolta site-uri pentru telefoane mobile.

Estimarile pentru anul 2010 prevad o crestere cu cel putin 20% a utilizatorilor de internet pe telefonul mobil. Nu vrea nimeni sa ofere servicii acestui grup de potentiali clienti? Nu ma refer aici la dezviltatorii de aplicatii web, ci in special la cei care administreaza deja content in online.

Probabil acestia se bazeaza pe faptul ca browserele mobile vor fi din ce in ce mai performante, si vor afisa paginile asa cum apar si pe desktop-uri. Exista totusi o diferenta importanta : rezolutia de afisare.

Internetul mobil se afla in momentul de fata cam unde se afla internetul prin ’98. Site-urile se incarcau greu, informatiile erau destul de greu de gasit. Cand a aparut Google, cu o interfata simpla si rapida, a dat lovitura. Sunt convins ca asta e solutia si pentru internetul mobil. Nu animatiile flash pe telefonul mobil vor schimba viitorul, ci site-uri rapide, optimizate pentru rezolutii mici, ce ofera servicii utile.

Costurile dezvoltarii unei interfete pentru dispozitive mobile sunt mici. Timpul de implementare poate fi scurt. Concurenta aproape ca nu exista. Numai avantaje :)

1 comentariu

  1. antreu.ro says:

    Un post foarte bun. Iti recomand sa intri pe antreu.ro, portal dedicat site-urilor mobile din Romania. Poti sa iti salvezi site-urile favorite sau sa adaugi un site mobil direct de pe telefon. Incearca antreu.ro

Adauga un comentariu