De la MIRC la Yahoo Messenger

Noiembrie 28, 2007 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

mIRC – sau… unde incep frustrarile

Totul incepe cu un “asl pls”… sau … asa incepea in secolul trecut, atunci cand am facut cunostinta pentru prima oara cu viciul numit mIRC… ce face parte din clasa IRC. De ce spun viciu? Pentru ca din observatiile mele, este foarte asemanator cu cafeaua, tigarile, alcoolul sau orice alt viciu consacrat. Odata incercat si placut, cu greu mai scapi de el. Norocul meu este ca nu mi-a placut atunci cand l-am cunoscut. Totusi, imi aduc aminte cu nostalgie de momentele de tensiune atunci cand apareau discutii aprinse pe vre-unul din canalele pe care mai intram (determinat de activitatile mele de atunci) de teama ca nu cumva vre-unul dintre op-ei (operatori) sa ne pedepseasca. Realizez acum ca in discutiile online certurile sunt o activitate frecventa. In momentul de fata administrez un site care ofera si facilitatea de Chat. Aproape in fiecare seara trebuie sa se gaseasca vreo 2 cocosi, sau vreo doua mahalagioaice care sa se “complimenteze” reciproc.

Ca sa ma intorc la mIRC, pot sa spun ca majoritatea celor care nu reuseau sa articuleze doua cuvinte in viata reala, se credeau zmei atunci cand se vedeau in fata tastaturii. Mai amuzant mi se pare ca majoritatea tinerilor complexati (ma refer atat la fete cat si baieti) incercau sa para printi si printese online, ascunsi in spatele unui monitor.

Imi amintesc cum programam “boti inteligenti” care sa “tina in priza” toti retarzii care credeau ca vorbesc cu cine stie ce gagica. Imi placea atunci sa fac asta. O consideram un studiu psihologic.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

(draguta melodie)

Yahoo Messenger – sau … unde prostia exceleaza

Dupa aparitia Mess-ului, a inceput un nou fenomen. Ce fenomen? Fenomenul … agramatizarii tinerilor de pe tot mapamondul. Daca s-a plecat de la “asl pls” s-a ajuns la :

Salza, cmf? Tot paci? Eo intr mai rar decy nu te mira dak rasp mai gru. Am o pauza d anu trecut din iulie. Ai un 10 d la me, have fun ji mai treci p la me. Mu ma supar sa am vizitatori. Dar lasa mkr un msj acolo mic, un sal, dak treci, mkr sa jtiu k e activ, nuh? Tre sa-mi justifyk exiatenta. poop. bye

Sincer, incep sa cred ca era mai bine atunci. Vad ca lucrurile au evoluat intr-o directie gresita. Daca pe vremea mIRC-ului era indeajuns sa intri pe un canal, ca sa poti vorbi cu toata lumea prezenta, pe Mess trebuie sa ai adresa celor cu care doresti sa vorbesti. Din acest motiv, a aparut un nou sport national : vanatoarea de id-uri de mess. Personal am avut ocazia sa aflu cum o parte din tinerii din “.ro”, adica … web-ul romanesc, au peste 1000 (o mie) de prieteni in lista de Mess. Am vazut cum … s-a depasit cu mult 1000 de persoane in lista ! Dintr-un anumit punct de vedere … putem spune ca YM a ajutat la socializarea tinerilor, alaturi de FaceBook, HI5 .. si toata gama. Dar totusi … pn knd ?

In stilul asta … o sa schimbam intreg vocabularul limbii romane… Si regulile de gramatica !

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

P.S.: Pe YM daca nu ai webcam … nu esti kool !!!

1 comentariu

  1. lepadatu ana says:

    Da..ce mai vremuri..frumoase kiar. Imi aduc aminte si dn knd in knd mai intru.dar nu k inainte.stateam toata noaptea,iar ziua la scoala dormeam pe bank…off.dar akm q messu asta numai e cn stie ce pacaleala k te vede la avatar…in skmb pe mirc ma dadeam si eu mai mare, mai dezvoltata… Mda. Oriqm e bn k, ink mai functioneaza…:d

Adauga un comentariu