Graba, neatentie sau necunoastere ?

Aprilie 27, 2010 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

De cateva saptamani am inceput sa urmaresc activitatea unor bloggeri din Ploiesti. Asta pentru ca sunt curios in ce directie se indreapta “blogosfera” Ploiesteana, si, nu in ultimul rand, pentru ca mi-am propus sa “readuc la viata” acest blog.

Astfel, ma bucur ca am descoperit blog-uri precum Ploiestiul.ro, dar, ma ingrijorez cand descopar blog-uri interesante, cu articole utile, dar scrise cu multe greseli.

Exemplu :

…si toata lumea se uita la mine ca la nebunii cand vorbeam de ea…

…iar alta ca plua cu banii de aur.

Lafel si nota de subsol al ploii cu bani de aur era relatat un caz cand o tornada a dezgropat ceva antrefacte vechi printre care si bani de aur si bineintels ca acestia au casut undeva intr-un orasel.

Deci pe scurt toate povestile sf din prima parte aveau un sumbure de adevar intr-o intamplare intamplata undeva intr-un orasel de pe Terra.Toate aceste greseli sunt dintr-un singur articol, mic (mai putin de-o pagina), compus din 263 de cuvinte.

Si-acum ma intreb eu : Unde naiba se indreapta limba romana ? Nu am pretentia ca sunt un foarte bun vorbitor al limbii romane. Exista o foarte mica probabilitate ca si pe blogul meu sa apara cateva greseli de scriere ( nu greseli gramaticale ! ), si-atunci nu vreau sa acuz pe nimeni, ci doar ma ingrijorez cand aflu ca persoana citata mai sus a fost 1 an de zile profesor la un liceu, si inca un an de zile asistent la facultate.

Nu-i asa ca trebuie sa acordam mai multa atentie modului in care ne exprimam, scriem sau vorbim?

3 comentarii

 1. waven says:

  Eu aş mai fi adăugat la întrebarea din titlu şi nepăsare. Pentru că văd că “las’ că merge şi aşa” este o scuză nesimţit de bună.

 2. Bogdan says:

  Asta nu e nimic. Sa vezi “zi” (adica perioada de 24 de ore) scris ca “zii”, “i”-uri unde nu ar trebui sa fie si lucruri de genul asta.

  Dar rezolvarea e simpla: Academia Romana le include in lista cuvintelor acceptate gramatical si, astfel, vor deveni corecte (j/k)

 3. Haotik says:

  Inseamna ca nu ai citit blogul meu sa vezi acolo greseli, si multii de iii unde nu trebuie si lipsa unde trebuie.

  Pana la urma raman la ideea ca blogurile nu sunt opere literare si mai ales daca sunt nisate pe chesti tehnice, ma intereseaza mult mai mult informatia din ele decat cate litere a mancat autorul la “masa” acestui articol.

Adauga un comentariu