Lupta cocosilor

Ianuarie 8, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Lupta de CocosiDe curand a fost difuzat la TV serialul “Toate Panzele Sus”. Intr-unul din episoade, Ismail (Jean Constantin), bucatarul de pe vasul Speranta a pariat la “Lupte de Cocosi”. A pierdut toti banii sai, cat si ai colegilor.

Am citit un articol pe blogul lui Mircea Badea in care se da cocos in fata lui Serban Huidu, si Zoso cu traficul pe care l-a inregistrat in perioada in care acesta a fost plecat in concediu.

Intr-adevar, conform Alexa.com, blogul lui Mircea a avut trafic  mai mare decat blogurile celorlalti doi.

Mi se pare amuzant “jocul” acesta al celor trei, care nu ezita sa-si arunce mici “complimente” de fiecare data cand au ocazia. Fiecare este cocos pe blogul lui, cu toate ca, in realitate, cocosi sunt putini.

Eu cred ca Mircea compara mere cu pere. Se da puternic in fata lui Zoso, dar uita cum isi obtine el traficul. Daca Zoso a castigat “cititori” prin modul in care scrie, prin idei sau prin inovatie, Badea castiga foarte mult trafic datorita emisiunilor care le are la TV. E mult mai usor sa obtii trafic cand ai o emisiune urmarita de cateva zeci de mii de telespectatori. Se numeste promovare, chiar daca nu face referiri directe la “blogul sau”.

Ca blogger, din punctul meu de vedere,  Badea  se situeaza mult mai jos decat are el impresia. Nici Huidu. Dar cel putin Huidu nu are pretentii. Nu se compara cu cei din domeniu. Probabil chiar intelege ca nu are cum sa fie priceput la toate.

Traficul unui Blog nu reflecta in mod direct calitatea acestuia. Cei mai buni bloggeri sunt buni nu din cauza ca au trafic mare. Sunt buni pentru calitatea articolelor pe care le scriu.

Un SEO-ist priceput ar putea obtine trafic de cateva mii de unici pe un blog in doar cateva saptamani. Asta nu inseamna ca blogul respectiv va fi si de calitate. Faptul ca lumea intra pe un blog nu inseamna ca autorul sau este priceput. Lumea poate sa intre pe un blog doar din curiozitate.

Importanti sunt cititorii care se intorc in mod frecvent pe blog.

Adauga un comentariu