Mos Craciun participa la cursuri de protectia muncii

Decembrie 10, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Meserie de Mos CraciunMulti si-l imagineaza pe Mos Craciun ca un batranel grasun, cu parul alb si barba lunga, care strabate pamantul in lung si in lat, in sania sa trasa de reni, in noaptea de Craciun. Asa ne-am obijnuit. Aceasta este imaginea generala a lui Mos Craciun.

Si totusi, cine s-a gandit vreodata cat de periculos este sa fii Mos Craciun? E destul de riscant sa intri in atatea case straine. Nu stii peste ce poti da. Cu cati pitbuli infometati se intalneste Mos Craciun in noaptea de Craciun ? Pe cate acoperisuri trebuie sa se urce? Prin cate hornuri trebuie sa coboare ? Si daca focul este aprins intr-unul dintre seminee?

Pentru ca meseria de Mos Craciun este riscanta, in Marea Britanie, “Mosii” au fost obligati sa participe la cursuri de protectia muncii, pentru invata care este pozitia corecta pe scaun in timp ce ii ridica pe genunchi pe cei mici, alaturi de celelalte metode de a evita accidentele de munca.

De asemeni,  “Mosii” sunt sfatuiti sa ridice greutati inainte de perioada Craciunului, pentru a-si mentine forma fizica. Nu inteleg totusi … cum reusesc sa-si intretina “burtica” 😛 in asemenea conditii.

Oricum, anul acesta, efortul fizic depus de Mosu’ va fi  mai mic decat in anii trecuti,  pentru ca va trebui sa “stranga cureaua” din cauza crizei economice. Efortul cel mai mare (zic eu), va fi cel financiar. Pretul barilului de petrol este mult mai mic fata de acum un an, si benzina s-a ieftinit un pic, dar, cu noua taxa auto care va intra in vigoare incepand cu 15 decembrie, nu stiu cum  isi va inmatricula Mosul sania.

Mos Craciun, accident de muncaNu l-as sfatui sa-si cumpere o sanie “made in .ro”,  pentru a “fenta” taxa auto,  daca vrea sa imparta cadorui tuturor copiillor.  Cele 3 stele obtinute la testele EURONCAP nu cred ca sunt suficiente in cazul unui “accident de munca”. Chiar daca “cei de sus” ne sfatuiesc sa cumparam produse romanesti, pentru a minimiza efectele crizei economice, Mosule, te rog :

Ai grija de conditiile in care lucrezi ! Nu-ti lua “sanie din .ro” ! Copii au nevoie de cadouri !

Adauga un comentariu