Sunt fan declarat GOOGLE

Iulie 14, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

GoogleDa ! Ma declar fan inrait  Google.

Folosesc destul de multe servicii Google. Am folosit Google Search aproape de cand arata asa.

Exagerez ! De fapt, prima varianta de Google Search pe care am folosit-o a fost aceasta. Aveam net prin conexiune Dial-Up, dar de cele mai multe ori foloseam net-ul de la scoala… ca acasa era scump, iar noaptea (cand era mai ieftin) nu se conecta xNet-ul :).

Folosesc zilnic Google Search, GMAIL, Google Reader, Google Analytics, Google AdWords, Google Adsense, Google Docs, Google Calendar, Google Bookmarks, Google Desktop Search si Google Talk.

Evident, Google Search este cel mai des folosit serviciu oferit de Google. Orice comentariu legat de acest subiect este de prisos. Poate doar ca, uneori (foarte rar) relevanta rezultatelor lasa de dorit.

Nu ma pot dezlipi de Gmail. Este clar cel mai bun serviciu de mail. Chiar si comparat cu cele platite.  Prin Gmail administrez cel putin 10 conturi de email pe care le folosesc. (stiu ca sunt multe, dar asa se intampla cand trebuie sa administrezi mai multe site-uri, fiecare cu adresa proprie de email pt. contact).

Google Analytics,  Google AdWords si Google Adsense le folosesc pt. site-urile pe care le administrez. La inceput am fost foarte incantat de aceste servicii. In ultimele luni nu mai sunt asa impresionat. Le folosesc pentru ca nu am gasit o varianta mai buna. Si concurenta are aceleasi probleme.

Google Reader este singurul agregator de rss pe care-l folosesc. Asta din cauza ca lucrez pe mai multe calculatoare, si vreau sa pot accesa aceleasi resurse oriunde m-as afla. Din acelasi motiv, folosesc si Google Docs, Google Bookmarks si Google Calendar. Google Calendar imi place ca e foarte usor de folosit, si-mi trimite notificari prin SMS.

Google Chrome e cel mai rapid browser pe care l-am folosit vreodata. Imi place interfata simpla si intuitiva.

Google Desktop Search ma ajuta sa caut prin miile de fisiere pe care le folosesc. Nu m-as descurca fara acest serviciu. Asta si pentru ca … sunt “foarte organizat”.

Google Talk mi se pare cel mai portrivit client de instant messaging. Ofera toate functionalitatile de baza, consuma foarte putine resurse, are o interfata foarte simpla si intuitiva. Pacat ca nu-l foloseste prea multa lume.

E clar ca sunt fan inrait Google. De fiecare data cand Google anunta un serviciu nou sunt nerabdator sa il testez. De-abia astept sa testez Google Chrome OS si Andoid. (inca nu am avut posibilitatea de a ma juca cu Android, din nefericire)

Voi ce servicii Google folositi ?

LE : Ar mai fi si Google Maps, doar ca pe-acesta il folosesc mai rar.

3 comentarii

  1. ionutg says:

    ciresica, merge link-ul.

Trackbacks /
Pingbacks

  1. » Imi doresc un HTC Magic :: ionutg

Adauga un comentariu