Domnul, ciorile si BGS-ul

August 2, 2011 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

cioara5 Ati vazut vreodata un stol de ciori cum isi iau zborul?

Se intampla undeva in urma cu  o luna, sa ma aflu in curtea unei biserici din Ploiesti, pregatit sa particip la cununia religioasa a unor prieteni, cand am asistat la o scena interesanta ce a avut ca si actori principali cele trei entitati din titlul articolului : Domnul, ciorile si BGS-ul.

Cum stateam noi acolo adunati in curtea bisericii, asteptand sosirea mirilor si inceperea ceremoniei, a aparut ca din senin, o cioara. O cioara cu un pahar cu apa in mana cioc. O cioara ce se muta cu paharul in cioc de la invitat la invitat, croncanind ceva in limba ei, ce-am presupus ca ar avea legatura cu ceva fericire, buna stare, copii multi si Domnul. Nimeni nu ii dadea atentie. Mai mult, unii dintre invitati chiar o alungau.

Si pentru ca singura nu putea face fata, sau pentru ca asa este obiceiul in randul ciorilor, ca din senin au mai aparut vreo 2-3 ciori. Toate la fel de tinere. Fara buletin. Toate cu cate un pahar de apa in mana cioc. Dar si de data aceasta nu au fost bagate in seama. Invitatii le alungau in continuare.

Si pentru ca nici asa nu au putut face fata, sau pentru ca asa este obiceiul in randul ciorilor, ca din senin a mai aparut o cioara. Doar ca de data aceasta a aparut o cioara mai batrana. Dupa dimensiuni, aspect si miros parea sa fie mama tuturor ciorilor. Imediat am putut remarca anii de experienta ce-i purta cu greu pe umerii inconvoiati de tata cioara timp. Cioara mama era dotata cu o galeata cu apa in mana cioc. Se vedea clar ca mama cioara trecuse prin multe astfel de experiente, pentru ca stia sa-si compuna croncanelile. Croncanea inteligibil, doar ca mirosul era insuportabil. Asa ca invitatii le alungau in continuare, de data asta tinandu-se de nas. La momentul respectiv am zis ca tinutul de nas tine de obiceiul de a alunga ciorile, dar m-am convins repede ca n-a fost asa.

Pregatindu-se probabil pentru o ultima incercare de a-i convinge pe invitati ca croncanelile lor se pot intampla doar daca acestia cotizeaza cu ceva banuti la cutia milei pahar/galeata cu apa, stolul de ciori s-a retras catre un colt al curtii bisericii, pentru a-si stabili noua strategie de convingere.

Poate ca nu si-au dat seama, sau poate ca asa este obiceiul in randul ciorilor, dar si-au stabilit tabara temporara chiar langa poarta de acces in curtea bisericii, aceasta fiind deschisa in asteptarea mirilor.

In scurt timp, am putut auzi undeva in departare un motor ambalat si ceva scartaieturi de roti. Desi nerostita, multumirea se putea citi pe ochii tuturor invitatilor:

In sfarsit, sosesc mirii. Au intarziat deja 30 de minute. Ar fi si cazul sa se grabeasca !

Indreptandu-ne privirile catre intrarea in curtea bisericii, unde cu totii asteptam sa apara caleasca autoturismul mirilor, mare ne-a fost mirarea cand am observat cele 3 litere inscriptionate pe caleasca autoturism: BGS. Instant stolul de ciori si-a luat zborul, fiecare in cate o directie, asta nu inainte ca o parte din ele sa fi primit cate un baston pe cocoasa aripi. Si n-au mai venit. Asta pentru ca BGS a asistat la buna desfasurare a ceremoniei, prin ceea ce (probabil) aveau stabilit in contract: asigurarea obiectivului pana la momentul sosirii autoritatilor.

P.S.: Orice asemanare cu oricine considerati, este o pura intamplare. Denumirile utilizate in textul de mai sus sunt fictive, excluzand ciorile care, sunt si vor ramane pentru mine niste ciori. In ceea ce priveste restul asemanarile  sunt doar cu scop exemplificativ. Intamplarea este reala.

L.E.: Articolul acesta este scris ca o completare la comentariul meu de aici.

1 comentariu

  1. Mihaeladm says:

    :)) bun ! Acum cateva zile citeam pe un alt blog cum autoarea ii plangea de mila unui copilas de prin Afganistan care era batut in piata publica pen’ ca furase.
    Cred ca doar vreo 3 persoane ne-am pronuntat pentru pedepsirea obiceiurilor rele, in cazul respectiv furtul, care pe mine ma scoate din minti. Restul plangeau de mila copilasului umilit de niste brute.
    Iaca si la tine ar trebui sa vina … o liga de protectia a zburatoarelor sa te contrazica puternic, ca BGS-ul n-avea voie sa dea cu bastoanele, trebuia sa le faca educatia cu vorba frumoasa. 😉

Adauga un comentariu