Email Anti PD-L … primit de la DNA ?

Mai 28, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Email SPAMIn urma cu cateva minute am primit un email de la DNA ROMANIA 😕 (sau … asa s-a dorit a fi interpretat),  care ma anunta de o frauda a PD-L Prahova. Mailul a fost primit pe adresa mea (privata) de la Yahoo, pe care doar prietenii o cunosc. Daca vreunu’ dintre voi (prieteni) ati dat adresa mea la vreun partid electoral, sau … a ajuns pe vreo lista de SPAM din cauza voastra… o sa aflu !!!

Bineinteles ca am verificat imediat apartenenta emailului. N-am crezut nici o clipa ca DNA imi trimite mie emailuri …

Desi utilizatorii cu mai putina experienta in domeniul calculatoarelor ar fi putut crede ca este un email trimis de pe o adresa de email a DNA, in urma verificarii am ajuns la urmatoarele concluzii :

 1. emailul primit nu contine (in mod vizibil) antetul DNA, sau nici un fel de date de identificare al destinatarului
 2. emailul nu este trimis de DNA, este pur si simplu o frauda online (utilizarea unei identitati false in momentul trimiterii unui email, este ilegala, si pedepsita (in majoritatea tarilor dezvoltate … si probabil chiar la noi))
 3. emailul este trimis de pe un server dedicat din Franta, inchiriat de la firma OVH
 4. ip-ul serverului de pe care s-a transmis emailul este 87.98.219.159, IP alocat firmei OVH din Franta.
 5. serverul cu IPul 87.98.219.159, a fost implicat in mai multe campanii de SPAM. Exeplul 1, Exemplul 2, Exemplul 3… si .. mai sunt cateva exemple.

Continutul emailului pe care l-am primit  :

Emailul respectiv face trimitere la cateva clipuri adaugate pe youtube de acest utilizator.

Emailul a fost trimis in jurul orei 12 noaptea in data de 27 Mai 2008, dar datorita volumului mare de emailuri trimise, si a filtrelor Yahoo … acesta a ajuns in inbox-ul meu cu oarecare intarzieri. Ia uitati ce statistici interesante am gasit pe serverul de pe care a fost trimis SPAM-ul :

 

 Ce se poate deduce din statisticile de mai sus ?

 1. e posibil ca trimiterea emailurilor de SPAM sa continue si in momentele in care eu scriu aceste randuri
 2. in jurul orelor 8-9 de dimineata, cantitatea de emailuri trimise a scazut
 3. in jurul orei 12 noaptea (ora romaniei) au fost trimise cele mai multe emailuri
 4. lista de adrese de email la care a fost trimis spam-ul nu a fost filtrata initial. Prezenta unui numar constant de erori de trimitere ma face sa cred ca multe dintre adresele din lista erau gresite.
 5. au fost trimise cateva sute de mii de emailuri

 

PATETIC !!! Indiferent ce partid a trimis emailul de mai sus …  a reusit sa imi provoace scarba (inca o data). Mi-e scarba de toata clasa politica din RO, indiferent de partid, indiferent de oras, indiferent de ORICE. Toti sunt o apa si un pamant … iar apa + pamant = MOCIRLA. Da … toti sunt MOCIRLA din aia in care stau porcii. Asa sunt toti !

[LE :] Tot astazi, in jurul orei 14 (ora Romaniei) a mai fost transmis un val de SPAM Electoral

1 comentariu

 1. srn says:

  Si eu am primit pe gmail :-?. am vazut ca era vizibil de unde e trimis… dna… sure. site-ul republicanul e full de acelasi spam cu link catre clipurile de pe youtube

Adauga un comentariu