Printre Blocurile Gri

Decembrie 6, 2009 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Printre blocurile gri ale Ploiesti-ului, (pe alocuri rosii, portocalii sau mov datorita culorii obtinute in urma reabilitarii termice) putinele petice de verdeata au inceput sa fie din ce in ce mai rare.

Fiecare bucatica de spatiu liber a fost sau este pe cale de a fi transformata in parcare, mall sau bloc. Avem parcuri la marginea orasului. Parcul Constantin Stere de la Bucov, Parcul Libertatii, chiar langa Gara de Vest. Avem si vreo 2-3 parcuri in oras. Parcul Tineretului (Sala Sporturilor Olimpia), Parcul Mihai Viteazul (daca poate fi numit parc).

Prin 2007, am fost amagiti cu construirea unui parc pe o suprafata de 58 de hectare, in zona de vest a orasului, intre Gara de Vest si cartierul Mitica Apostol.  Ne-am bucurat degeaba.

Ploiesti-ul este inconjurat de rafinarii, motiv pentru care este unul dintre cele mai poluate orase ale tarii. Unde este verdeata de care avem nevoie pentru a limita efectele poluarii ? Sunt sanse foarte mari ca cel mai mare procent de verdeata din Ploiesti sa se afle in ghivecele locuintelor din oras decat in parcuri. Sunt prea putine parcuri.

Nu e normal sa parcurgi 2-3kilometri pana la cel mai apropiat parc. Prin “parc” nu ma refer la gradinitele de cartier, cu o suprafata de 10 metri patrati in care 20 de copii se calca in picioare pentru a putea prinde un loc la unul din leagane.

Dar atunci cand un parc nu-ti aduce un beneficiu direct, tu, ca un adevarat gospodar (ma refer aici la primar-ul orasului) te gandesti ca doritorii pot astepta oricat. Pana la urma, copii pot sta si acasa sa se uite la Cartoon Network, sau pot juca miuta pe aleea blocului, printre masini, iar parintii pot socializa pe FaceBook sau pot iesi  pe balcon daca tot vor sa ia o “gura de aer curat”.

Adauga un comentariu